Sonbahar Hakkında Bilmediğiniz 5 Eğlenceli Gerçek
Sonbahar Hakkında Bilmediğiniz 5 Eğlenceli Gerçek
Facts.randomhistory.com'daki bir makaleden, işte Sonbahar mevsimi hakkında bilmediğiniz 5 eğlenceli gerçek.

"Aurora Mevsimi"

"Aurora Mevsimi"

NASA'ya göre sonbahar "aurora mevsimi" çünkü jeomanyetik fırtınalar sonbaharda yıllık ortalamanın yaklaşık iki katı sıklıkta oluyor.

"Testosteron Sezonunun Yükselişi"

"Testosteron Sezonunun Yükselişi"

'Perception' dergisinde yapılan bir araştırma, erkeklerin kadınların daha soğuk mevsimlerde daha çekici olduğunu düşündüklerini kaydetti. Bir teori, erkeklerin testosteron seviyelerinin sonbaharda yükseldiğidir. Diğer bir teori de "karşıtlık etkisi"dir. Yaz aylarında, erkekler genellikle yarı giyinik kadınlara maruz kalıyor - ancak sonbaharda çok fazla değil, bu da "çekicilik kriterlerini" sonbaharda kadınların lehine değiştiriyor.

Yapraklar Neden Renk Değiştirir?

Yapraklar Neden Renk Değiştirir?

Sonbaharda, daha soğuk sıcaklıklara ve daha az ışığa tepki olarak yapraklar, fotosentezi güçlendirmek için güneş ışığını yakalamaya yardımcı olan yeşil pigment olan klorofil üretmeyi durdurur. Yeşil soldukça, turuncu ve sarı karotenoidler ve canlı kırmızı antosiyanin gibi yaprağın diğer pigmentleri parlar.

300 yıl daha sonbahar 24 Eylül'de başlamayacak

300 yıl daha sonbahar 24 Eylül'de başlamayacak

Sonbahar ekinoksu her yıl farklı tarihlerde gerçekleşir, ancak genellikle 22 veya 23 Eylül'e denk gelir. 1931'de ekinoks 24 Eylül'e düşer çünkü Gregoryen takvimi her zaman Dünya'nın güneş etrafındaki yörüngesindeki konumuyla eşleşmez. Sonbahar ekinoksu 24 Eylül'de 2303'e kadar tekrar olmayacak.

Sezon Nasıl Başlıyor?

Sezon Nasıl Başlıyor?

Sonbahar, güneşin merkezi Dünya'nın ekvatorunu geçtiğinde başlar. Dünya güneş etrafında yoluna devam ettikçe, günler kısalır ve geceler uzar, bu değişiklik en çok yüksek enlemlerde olanlar için fark edilir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!