Moskova’da Konser Salonunda Terör Saldırısı: 4 Şüpheli Tutuklandı
Moskova’da Konser Salonunda Terör Saldırısı: 4 Şüpheli Tutuklandı
22 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen ve DEAŞ’ın üstlendiği terör saldırısında 137 kişi hayatını kaybetti, yüzden fazla kişi yaralandı. Saldırıyı düzenleyen 4 şüpheli, olayın ardından yakalandı ve Moskova Basmanny Bölge Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Saldırının ardından yapılan soruşturmada, şüphelilerin Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov olduğu belirlendi. Mahkeme, Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 205 sayılı yasası (terör eylemleri) kapsamında şüphelilere 1 ay 28 gün tutukluluk kararı verdi. Bu kararla birlikte, şüphelilerin 22 Mayıs 2024 tarihine kadar tutuklu kalacakları belirtildi.

Mahkeme, şüphelilerden Rachabalizoda ve Mirzoyev’in suçlarını kabul ettiklerini açıkladı. Mahkemenin paylaştığı görüntülerde, şüphelilerin yüzlerindeki morluk ve şişlikler dikkat çekti.

Saldırı sırasında, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, konser salonunun bulunduğu binanın çatısında yangın çıktığı ve çatının bir süre sonra çöktüğü görüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Olayın ardından yapılan soruşturma devam ediyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!