Hollanda'da Kuran'ı Kerim yakma girişimi
Hollanda'da Kuran'ı Kerim yakma girişimi
Hollanda'nın Arnhem şehrinde, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Kuran'ı Kerim yakmak istedi. Ancak, çevrede toplanan göstericilerin tepkisi nedeniyle eylemi gerçekleştiremedi.

Wagensveld, polis koruması altında kent meydanına geldi ve Kuran'ı Kerim yakmak için hazırlık yaptı. Bu sırada çevrede toplanan yüzlerce kişi, PEGIDA liderinin eylemini protesto etti.

Göstericilerin tepkisi üzerine polis, kalabalığı dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Ancak, göstericiler sakinleşmedi ve Wagensveld'in eylemini engellemek için harekete geçti.

Görüntülere yansıyan bir olayda, bir gösterici, polis tarafından durdurulduğu sırada, Wagensveld'e uçan tekme attı. Wagensveld, tekmeyle yere düşerek yaralandı.

Wagensveld, ikinci bir denemede daha Kuran'ı Kerim yakmak istedi. Ancak, bu kez de bir başka gösterici tarafından hedef alındı. Gösterici, Wagensveld'in elinden Kuran'ı Kerim'i alarak fırlattı.

Wagensveld, daha sonra polis arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Olay sonrası tartışmalar

Olay, Hollanda'da tartışmalara neden oldu. Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, Wagensveld'e Kuran'ı Kerim yakması için izin verdiği için eleştirilerin hedefi oldu.

Marcouch, yaptığı açıklamada, "Wagensveld'e izin vermenin doğru olup olmadığını bilmiyorum. Ancak, ifade özgürlüğünü korumak zorundayız." dedi.

Hollanda polisi, olay sonrasında üç göstericiyi gözaltına aldı.

PEGIDA'nın geçmişteki eylemleri

PEGIDA, Almanya'da kurulan ve İslam karşıtı söylemleriyle bilinen bir aşırı sağcı harekettir. Hareketin lideri Wagensveld, son iki yıl içerisinde polis korumasında benzer birçok eylem gerçekleştirdi.

Wagensveld, Kuran'ı Kerim yakmanın yanı sıra, Müslümanlara yönelik nefret söylemleri de kullandı. Aşırı sağcı siyasinin Kuran'ı Kerim yırttığı yerlerden biri, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği binasının önüydü.

Hollanda'da yaşanan olay, aşırı sağcı grupların İslam karşıtı söylemlerinin ve eylemlerinin devam ettiğini gösteriyor. Bu tür eylemler, toplumsal huzuru ve güvenliği tehdit ediyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!