Kayseri'de tarihi mekanlarda ders uygulaması Türkiye'de bir ilk oldu
Kayseri'de tarihi mekanlarda ders uygulaması Türkiye'de bir ilk oldu
Kayseri'de, "dünyanın ilk tıp fakültesi" unvanını taşıyan 8 asırlık Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi'nde, lise öğrencileri için Türkiye tarihinde bir ilk olan bir uygulama gerçekleştirildi. Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi öğrencileri, tarih dersini müze içerisinde işledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sınıfım Kayseri" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrenciler müzenin tarihi ve önemi hakkında bilgi aldı. Daha sonra, tarih öğretmenleri eşliğinde müze içerisinde tarihi mekanları gezdi ve o döneme ait eserleri inceledi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, tarihi mekanlarda ders işlemenin daha etkili olduğunu söyledi. Öğrenciler, "Müze içerisinde ders işlemenin daha kalıcı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem tarihe tanıklık ediyoruz hem de dersleri daha ilgi çekici bir şekilde öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, tarihi mekanların öğrencilerin ufkunu açtığını belirterek, "Tarihi mekanlar, öğrencilerin kendi geçmişleriyle bağ kurmalarını sağlıyor. Bu da onların tarihe karşı daha duyarlı olmalarını sağlıyor. Bu projeyle, öğrencilerimizin tarihi daha iyi anlamalarını ve kendi kültürel değerlerini tanımalarını amaçlıyoruz" dedi.

Karaköse, projenin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

Tarihi mekanlarda eğitime olumlu katkı

Tarihi mekanlarda eğitim, öğrencilerin tarihe olan ilgisini ve merakını artırmanın yanı sıra, onların eleştirel düşünme becerilerini de geliştiriyor. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin tarihi olayları daha iyi anlamalarına ve yorumlamalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, öğrencilerin kendi kültürel değerlerini tanımalarına ve yaşadıkları şehrin tarihini öğrenmelerine de katkı sağlıyor.

Kayseri'de gerçekleştirilen bu uygulama, tarihi mekanlarda eğitimin Türkiye'de de yaygınlaşmasını sağlayabilecek bir örnek teşkil ediyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!