Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Pazartesi günü tüm okullarda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunacağız
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Pazartesi günü tüm okullarda şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunacağız
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerimiz için 15 Ocak Pazartesi günü tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Bakan Tekin, “Bu idrakle Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun” dedi.

Bakan Tekin, ayrıca Pençe-Kilit Harekatı’nın önemine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesine de değindi. Bakan Tekin, “Pençe-Kilit Harekatı, Türkiye’nin güney sınırında terör örgütü PKK’nın varlığını sonlandırmak, sınır güvenliğimizi sağlamak ve teröristlerin Türkiye’ye sızmalarını engellemek için başlatılmış bir harekattır. TSK, bu harekat kapsamında Irak’ın kuzeyindeki Zap, Metina ve Gara bölgelerinde teröristlere karşı operasyonlar yürütmektedir. Bu operasyonlar, hem ulusal güvenliğimiz hem de bölge halkının huzuru için hayati önem taşımaktadır. TSK, bu operasyonlarda büyük bir kahramanlık ve fedakarlık örneği göstermektedir. Şehit olan askerlerimiz, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmişlerdir. Onların şanlı mücadelesi, tarihimizdeki diğer şehitlerimiz gibi unutulmayacak ve gelecek nesillere aktarılacaktır. Bizler de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onların aziz hatıralarını yaşatmak ve onlara layık bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, son olarak tüm eğitim camiasına ve millete başsağlığı diledi. Bakan Tekin, “Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına, eğitim camiamıza ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet, ruhları şad olsun. Milletimiz, şehitlerimizin emanetine sahip çıkacak ve onların kanlarını yerde bırakmayacaktır. Türkiye, terörle mücadelesinde kararlılıkla yürüyecek ve terör örgütlerini yok edecektir. Bu vesileyle, tüm okullarımızda pazartesi günü şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizden bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!