Evlilik kredisi başvuruları Ocak ayında başlıyor
Evlilik kredisi başvuruları Ocak ayında başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri olan evlilik kredisi için geri sayım başladı. Aile ve Gençlik Fonu kapsamında verilecek olan 150 bin liralık faizsiz kredi için başvuru tarihleri ve şartları belli oldu.

Başvurular Ocak ayında başlıyor

Evlilik kredisi başvuruları, Ocak ayında başlayacak. Başvurular, Aile ve Gençlik Fonu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

Kimler başvurabilir?

Evlilik kredisi başvurusu yapmak isteyen gençlerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Bunlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Evlenme tarihinden önceki son bir yıl içinde herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan gelir veya aylık almamış olmak
  • Evlenme tarihinden önceki son bir yıl içinde herhangi bir bankadan kredi almamış veya kullanmamış olmak
  • Evlenme tarihinden önceki son bir yıl içinde herhangi bir kamu kurumundan destek almamış olmak
  • Evlenme tarihinden itibaren en fazla 3 ay geçmiş olmak
  • Geri ödeme nasıl yapılır?

Evlilik kredisi, ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yılda geri ödeme şartıyla veriliyor. Kredinin geri ödemesi, aylık 3.750 lira olacak.

Pilot bölgelerde başlıyor

Evlilik kredisi uygulaması, ilk olarak pilot bölgelerde başlayacak. Pilot bölgelerin hangileri olduğu henüz açıklanmadı.

Hedef yeni evlenecek gençlere destek olmak

Evlilik kredisi desteği ile yeni evlenecek gençlere büyük bir kolaylık sağlanması hedefleniyor. Bu sayede gençlerin evlilik masraflarını karşılamalarına ve yeni bir hayata başlamalarına katkı sunulması amaçlanıyor.

Aile ve Gençlik Fonu'ndan açıklama

Aile ve Gençlik Fonu'ndan yapılan açıklamada, evlilik kredisi başvurularının Ocak ayında başlayacağı ve pilot bölgelerde uygulamaya başlanacağı belirtildi. Açıklamada, başvuru tarihleri ve diğer detayların ilerleyen günlerde duyurulacağı kaydedildi.

Gençler için önemli bir fırsat

Evlilik kredisi, yeni evlenecek gençler için önemli bir fırsat sunuyor. Kredi sayesinde gençler, evlilik masraflarını karşılamak için daha az borçlanmak zorunda kalacak. Bu da onların, yeni bir hayata daha rahat bir şekilde başlamalarına yardımcı olacak.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!