Yikit muhtaç kuru soğana
Yikit muhtaç kuru soğana
Çok meşhur bir halk deyimidir: "Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana." Bir zamanlar, "fasulye gibi kendini nimetten sayma" deyimi dillerde dolanırdı. Bugünlerde soğan, padişah oldu.

Ne zaman bizleri düşündünüz Zenginlik ve Fakirlik - Dinimiz İslam (Yoksulları doyurun! ... Boşuna gururlanma, deme var mı benim gibi! ... Hiç bir zaman boş vakti bulunmaz Şu fani dünyada

Kilosu 30 lira. Orta boy bir tanesi 4-6 liraya satılıyor. Pazarda bile tek soğan alanlar var. Kimi kadınlar, yemekleri soğansız pişirmeye başladı.

Birileri beni zorluyor. Konuşma, yazma, sus.

Soğanı yazma, asılsız vaatlerde bulunan siyasetçileri gündem yap, gündemde tut, gündemden indirme. Bay siyasetçileri eleştir, yerden yere vur, yap. Siyasetçileri;

Evlerde tencereler kaynamıyor. Ve seçime gidiyoruz Konuşulan konuya bakın. Oysa, yiğitler kuru soğana muhtaç.

Iğdır'ın Siyasetleri Boy Boy Meydanlarında Pozları Göreceğiz.

Iğdır'ın Siyasetleri Boy Boy Meydanlarında Pozları Göreceğiz.

‘Eve eli boş dönüyorlar’

Halk ise, “Her şey pahalı, pazara geldik ama hiçbir şey alamadık. Alışveriş yaparken zorlanıyoruz. Belirlediğimiz bütçeyle alışveriş yapamıyoruz.

Hayat çok zorlaştı” şeklinde konuştu. Fiyatların çok yüksek olduğunu, eskiye oranla daha az alışveriş yapabildiklerini paylaşan Ayten isimli yurttaş ise “Alışverişe gelince ölçülü bir şekilde almaya çalışıyoruz.

Biz bu yaşa kadar geldim, gençlerimiz bu kadar yıkıntılı bir dönem yaşamadılar” dedi.

Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!