Antalya’da TAG sürücüsüne taksici terörü!
Antalya’da TAG sürücüsüne taksici terörü!
Antalya’da alternatif taşımacılık girişimi TAG’ın sürücülerine yönelik taksici saldırıları devam ediyor. Son olarak yaşlı ve engelli bir TAG sürücüsü, bir grup taksici tarafından alıkonulup tehdit edildi. Taksiciler, yaşlı adamın korku dolu anlarını cep telefonuyla çekip sosyal medyada paylaştı.

Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, TAG sürücüsü İbrahim Kalkan, bir yolcu talebi aldı. Yolcuyu almak için gittiği yerde, kendisini bekleyen bir grup taksiciyle karşılaştı. Taksiciler, Kalkan’ın aracına binip, onu tehdit etmeye başladı.

Seni bu seferlik bırakıyoruz, arkadaşın da söyleyecek bir iki sözü var” diyerek, onu zorla özür dilettirdi. Kalkan ise, “Bugün böyle bir hata yaptım. Bir daha yapmayacağım. Bu benim için son oldu. Söz yani. Siz de hakkınızı helal edin. Yapmayacağıma şeref namus sözü veriyorum” şeklinde konuştu.

Taksiciler, Kalkan’ın plakasını da alarak, “Seni benim mahallemde bir daha görürsem yaş baş fark etmez… Senin plakanı aldım, kafama yazdım. Seninle denk düşeriz, arabanda yolcu görürsem nereden aldığının önemi yok. İçeri de girsem bu son uyarım” dedi. Taksiciler, “Bu iş çok büyüyecek, benim ekmeğimi kimse alamaz” diye de ekledi.

Taksicilerin bu davranışı, sosyal medyada büyük tepki topladı. Birçok kullanıcı, taksicilerin TAG sürücülerine yönelik saldırılarını kınayarak, adalet istedi.

TAG CEO’SU ZİYARET ETTİ

Yaşanan olayın ardından TAG CEO’su Oğuz Alper Öktem, tehdit edilen TAG sürücüsü İbrahim Kalkan’ı ziyaret etti. Öktem, “İbrahim kardeşimin ziyaretine geldim, sohbet ettik, dertleştik. Biz 59 bin kişilik dev bir aileyiz, aile olmak ne gerektirirse onu yaparız. Gücümüz yettikçe tüm imkanlarımızla kardeşimizin yanındayız” dedi.

Öktem, daha önce de sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Son bir haftadır taksicilerin TAG sürücülerine saldırı videoları geliyor. Ama bu son video çok acı. Engelli bir kardeşimize, şerefiyle namusuyla mücadele eden bir insana korkuyla yaptırılanlar insanlık vicdanına sığmaz. Bizi UBER gibi korkutarak bu memleketten gönderemezsiniz. Videodaki kardeşim, korkma endişe etme. Hak var, adalet var. İstanbul senin arkanda. 59 bin TAG sürücüsü senin arkanda. Ben de bu işin sonuna kadar senin arkandayım” ifadelerini kullanmıştı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, yaşlı TAG sürücüsünü tehdit eden iki taksici gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!