Antalya Teleferik Kazasında 1 Ölü, 7 Yaralı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Antalya Teleferik Kazasında 1 Ölü, 7 Yaralı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında Sarısu-Tünektepe teleferik hattında trajik bir kaza meydana geldi. Teleferik direklerinden biri koparak kabinlerden birine çarptı ve kabinin tabanı kırıldı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. 24 kabinde mahsur kalan 171 kişi ise kurtarma ekipleri tarafından tahliye edildi.

Hala 5 kabinde mahsur kalan 29 kişi için kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgeye 607 arama kurtarma personeli, 8 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 113 araç, 6 ambulans ve drone sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 4 ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait 3 helikopter de kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Kazada hayatını kaybeden kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlendi. Yaralılar ise Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva olarak açıklandı. Yaralılar helikopterlerle hastanelere götürülürken, Gümüş'ün cansız bedeni ise otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı da Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 1 adet AS-532 Couger tipi helikopterin bölgeye gönderildiğini duyurdu.

ALİ YERLİKAYA X HESABIMDAM PAYLAŞIM YAPTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını ve olayın nedeni ile sorumluların tespiti için bilirkişi heyeti görevlendirildiğini belirtti.

Kazanın Nedeni

Kazanın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, teleferik direklerinden birinin kopması sonucu gerçekleştiği düşünülüyor. Adli soruşturma kapsamında bilirkişi heyeti tarafından olayın nedeninin detaylı incelemesi yapılacak.

Kazayla İlgili Son Durum

Şu anda 5 kabinde mahsur kalan 29 kişi için kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, hava kararmadan tüm mahsur kalanların tahliye edilmesini planlıyor. Yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildiriliyor.

Kaza ile Alakalı Son Gelişmeler

AFAD ve Antalya Valiliği tarafından kazayla ilgili son durum bilgileri sürekli olarak paylaşılıyor. Gelişmelerden haberdar olmak için AFAD ve Antalya Valiliği'nin resmi internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!