İstanbul’da Yangın Faciası: 27 Kişi Hayatını Kaybetti, Soruşturma Başlatıldı
İstanbul’da Yangın Faciası: 27 Kişi Hayatını Kaybetti, Soruşturma Başlatıldı
İstanbul, Beşiktaş'ta 16 katlı bir binada meydana gelen yangın faciası, Türkiye'yi yasa boğdu. Yangın, öğle saatlerinde binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında bulunan gece kulübünde başladı. Patlamanın nedeni henüz belirlenemese de, yangın sonucunda 27 kişi hayatını kaybetti ve 1 kişi hastanede tedavi altına alındı.

İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine gelerek durumu değerlendirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili olarak 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Yangın, Gayrettepe'deki Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan bir binada meydana geldi. Ramazan dolayısıyla kapalı olan ve Masquerade adı verilen gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada patlama yaşandı. Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katlarındaki yangına, 31 araç ve 86 personelden oluşan itfaiye ekipleri müdahale etti.

İstanbul Valiliği, yangınla ilgili olarak peş peşe açıklamalar yaptı. İlk açıklamada, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediği, itfaiyenin müdahalesi sonucu yangının söndürüldüğü ve olayda ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı belirtildi. Yaralıların hastanelere sevk edildiği ve olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

VALİ GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Valilik, daha sonra yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini ve yangında 6'sı ağır 9 kişinin yaralandığını bildirdi. İstanbul Valisi Davut Gül, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Olayda 8 kişi hayatını kaybetti. Kimlikleri belli değil. Binanın altı diskotek olarak kullanılıyordu. Tadilat dolayısıyla çalışanlar yaralandı ve hayatını kaybetti. Yaralıların tedavileri devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Valilik, son olarak yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye yükseldiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek, "12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Şu anda 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış." dedi.

Bu trajik olay, Türkiye'nin güvenlik standartlarını ve denetimlerini sorgulamasına neden oldu. Yetkililer, olayın ardından daha fazla güvenlik önlemi alınacağını ve benzer olayların önlenmesi için gereken her şeyin yapılacağını belirtti. Bu arada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu zor zamanlarda onların yanındayız.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!