Kocaeli’de Patronun İşçisine Şiddeti Kameralara Yansıdı
Kocaeli’de Patronun İşçisine Şiddeti Kameralara Yansıdı
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Tezcan Galvaniz fabrikasının sahibi Saadettin Tezcan’ın, işini prosedüre göre yapan işçisine küfür edip, eline vurarak kağıtları yüzüne fırlattığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki topladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

İşçiye Küfür ve Şiddet

Olay, geçtiğimiz hafta Tezcan Galvaniz fabrikasında meydana geldi. Fabrikada çalışan bir işçi, işini patronun istediği gibi değil, fabrikanın belirlediği prosedüre göre yaptı. Bu duruma sinirlenen patron Saadettin Tezcan, işçisine küfür ederek bağırmaya başladı. İşçinin elindeki kağıtları almak isteyen Tezcan, eline vurdu. Kağıtlar yere düşünce, Tezcan yerden aldığı kağıtları işçinin yüzüne fırlattı. İşçi ise yaşananlara karşı sessiz kalarak hazır ol durumunda bekledi.

Sosyal Medyada Tepki Yağdı

Yaşanan şiddet olayı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntüler, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra kısa sürede yayıldı. İşçiye uygulanan şiddeti kınayan binlerce yorum ve paylaşım yapıldı. Bazı kullanıcılar, patronun işçi haklarına aykırı davrandığını, işçinin de hakkını araması gerektiğini belirtti. Bazı kullanıcılar ise patronun işçiye özür dilemesi ve ceza alması gerektiğini ifade etti.

Bakanlık Soruşturma Başlattı

Sosyal medyada gündem olan şiddet olayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da dikkatini çekti. Bakanlık, olayla ilgili inceleme başlattı. Fabrikaya müfettiş gönderen bakanlık, işçi ve patronun ifadelerini aldı. Olayın iş kanununa ve işçi haklarına aykırı olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturma sonucunda patronun işçiye uyguladığı şiddet kanıtlanırsa, işçiye tazminat ödemek zorunda kalabileceği belirtildi.

Patron Kimdir?

Tezcan Galvaniz fabrikasının sahibi olan Saadettin Tezcan, Kocaeli’nin önde gelen sanayi patronlarından biridir. 1942 İzmir doğumlu olan Tezcan, İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden mezun olmuştur. 1965 yılında demir çelik bayi olarak çalışma hayatına başlayan Tezcan, 1983 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde, Galva I adıyla yeni bir tesis kurmuştur. 1996 yılında ise Kocaeli Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde Tezcan Galvaniz’i faaliyete geçirmiştir. Tezcan Galvaniz, soğuk sac, galvanizli sac, boyalı sac üretim prosesleriyle birlikte çelik servis üretim merkezini de bulunduran bir firmadır. Tezcan Galvaniz, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika kıtalarında da faaliyet göstermektedir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!