Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bugün saat 16.04’te 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yaklaşık 14 kilometre derinlikte gerçekleşti ve çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası kentte kısa süreli panik yaşandı ve bazı binalarda çatlaklar oluştu. Yetkililer, herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini açıkladılar.

Deprem, Malatya’nın yanı sıra Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin’de de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar, iş yerlerinden ve evlerinden çıkarak güvenli alanlarda beklediler. Bazı apartmanların dış cephelerinde ayrışmalar ve sıva dökülmeleri meydana geldi. Deprem nedeniyle elektrik kesintileri de yaşandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Yerlikaya, “An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Saha tarama çalışmalarına başlanmıştır. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir.” dedi.

MALATYA VALİSİ GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da deprem nedeniyle Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yazıcı, “Şu ana kadar 112 Komuta Merkezi’ne herhangi bir yıkım ihbarı alınmadı. Şu an için olumsuzluk ihbarı almadık. Ekiplerimiz sahadaki kontrollerini sürdürüyor.” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de NTV canlı yayınında depremin şiddetini anlattı. Güder, “Depremi hissedince kesinlikle 5’in üzerinde bir deprem dedik. Şu an arkadaşlarımız, tüm mahallelerimizle irtibat kurmaya çalışıyorlar.” dedi. Başkan Güder, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir durum ulaşmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekiplerin depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiklerini aktardı. Koca, “Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında.” dedi.

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise bu depremin, 2020’de yaşanan 6,8’lik Elazığ depremi ile 2023’te yaşanan 6,0’lık Kahramanmaraş depremi arasında kalan kırılmamış bir fay parçasından kaynaklandığını söyledi. Tüysüz, “Yeni bir deprem. Burası kırılmamış bir fay parçası. Bu fay parçasının üzerine bu iki depremle stres yüklenmiş durumda. Böyle bir depremin beklenen bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Artçıların gelmesi mümkün. 4,5 büyüklüğüne kadar depremler görülebilir.” ifadelerini kullandı.

Malatya, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en kötü etkilenen kentler arasında yer alıyor. O depremlerde 50 bin 783 kişi hayatını kaybetmiş, 9 bin 108 kişi yaralanmıştı. Malatya’da yaşamlarını kaybedenlerin sayısı 1393 olarak açıklanmıştı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!