Türkiye Genelinde Şiddetli Kış Koşulları: Meteoroloji 36 İle Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Verdi
Türkiye Genelinde Şiddetli Kış Koşulları: Meteoroloji 36 İle Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı Verdi
İstanbul dahil olmak üzere 36 il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan çok yoğun kar yağışı uyarısı, Türkiye genelinde dikkatleri soğuk hava koşullarına çevirdi. Meteoroloji yetkilileri, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğun kar yağışının beklendiğini açıkladı.

Sarı ve turuncu kodlu uyarıların yapıldığı iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Erzurum, İstanbul gibi birçok büyük şehir bulunuyor. Bu illerde çok yoğun kar yağışı beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar yaşanabilir. Bu yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak ancak Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalması öngörülüyor. Rüzgar genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esecek.

Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuyor. Ulaşımda aksamalar, sel ve su baskınları gibi durumlarla karşılaşmamak adına vatandaşlardan gerekli önlemleri almaları isteniyor. Bu zorlu hava koşullarında güvenliği ön planda tutmak, toplumun ortak sorumluluğu haline gelmiş durumda.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!