Başkentgaz'dan ücretsiz doğal gaz açıklaması
Başkentgaz'dan ücretsiz doğal gaz açıklaması
Başkent Doğalgaz Dağıtım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, doğal gaz abonelerine yönelik yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım şirketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda, doğal gaz tüketiminde yenilikçi bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor. Karar kapsamında, konut, merkezi konut (kazan), ibadethane ve cemevi sayaçlarında yapılacak ilk okumadaki endeksten, önceki okumada alınan endeks çıkartılarak, dönem tüketimi belirlenecek ve dönemsel tüketim miktarı kadar doğal gaz ilk gaz alımında abonelerin kartlarına ücretsiz olarak yüklenecek.

Başkent Doğalgaz Dağıtım tarafından yapılan duyuruda, faturalı sayaç kullanıcıları için 24 Nisan - 31 Mayıs tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonrasında, geçmiş dönem tüketim faturasının tamamının silineceği açıklandı.

Başkentgaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 1 Mayıs'ta yayımlanan karar uyarınca, doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacağını ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.

Buna göre, 24 Nisan'dan önceki tarihlerde gerçekleştirilen sayaç okumaları sonucunda faturası düzenlenen aboneler, uygulamadan yararlanamayacak. Ancak, mayıs ayı içerisinde yapılacak olan sayaç okumaları sonucunda fatura düzenlenen aboneler, uygulamadan yararlanabilecekler.

24 Nisan'da yapılan sayaç okuma işlemi sonucunda düzenlenen faturalar iptal edildi. Bu faturaları son ödeme tarihinden önce ödemiş olan aboneler, ödedikleri tutarın iadesini PTT aracılığıyla alabilecekler.

ÖN ÖDEMELİ SAYAÇLARDA UYGULAMADAN YARARLANACAK

Başkentgaz'ın yaptığı açıklamaya göre, ön ödemeli sayaç kullanan aboneler de faturalı sayaç kullanan aboneler gibi uygulamadan yararlanacaklar.

Bu uygulama kapsamında, konut, merkezi konut (kazan), ibadethane ve cemevi sayaçlarında yapılacak ilk okuma sonucu belirlenen endeksten, önceki okumada alınan endeks çıkarılarak dönemsel tüketim miktarı belirlenecek. Buna göre, abonelerin kartlarına ilk gaz alımında, dönemsel tüketim miktarı kadar doğal gaz ücretsiz olarak yüklenecektir.

1 YIL BOYUNCA 25 METREKÜP DOĞALGAZ ÜCRETSİZ

Ayrıca, bedelsiz ilk faturadan sonraki okuma dönemi başlayarak 1 Mayıs 2024'e kadar olan aylık tüketimlerde, tahakkuk eden faturaların 25 metreküplük kısmı için ücret alınmayacak.

25 metreküplük bedelsiz kısım, faturalı sayaçlarda okuma sonucuna göre düzenlenecek faturadan düşülecektir. Ön ödemeli sayaçlarda ise, okuma sonucunda tespit edilen tüketim miktarının ilk 25 metreküp kadarlık kısmı kartlara ücretsiz gaz yüklenmesi şeklinde uygulanacaktır.

Uygulama, her ay için geçerli olacak ve ilgili aydaki tüketim miktarı 25 metreküp veya daha az olan aboneler için bedelsiz olacaktır. Bu miktarın altındaki tüketim miktarları bir sonraki aya devredilmeyecektir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!