Bedelli askerlik yapmak isteyenler dikkat! Ücret belli oldu
Bedelli askerlik yapmak isteyenler dikkat! Ücret belli oldu
Bedelli askerlik yapmak isteyenler dikkat! Ücret belli oldu ve başvuru şartı o tarihe kadar devam ediyor.

Bizim ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde askerlik hizmeti zorunlu bir görev olarak yerine getirilmektedir. 2018 yılında başlayan bedelli askerlik görevi, yeni bir haberle birlikte ücret konusunda güncellenmiştir. İşte detayları.

20 yaşını doldurmuş erkeklerin zorunlu olarak yerine getirdiği askerlik görevine alternatif olarak 2018 yılında başlatılan bedelli askerlik hizmeti, yararlanmak isteyenlere yönelik son derece önemli bir gelişme yaşandı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik başvurusunda bulunan bireylere yönelik hayati bir uyarıda bulundu. Bu uyarı, bir satırda biraz daha uzun bir şekilde ifade edildi.

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 27 Haziran 2023 tarihinde saat 13:00`te başlayıp 1 Temmuz 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi. Bedelli askerlik hizmetinde geçerli olan bedel ve ek bedel tutarının 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla geçerliliğini yitireceği vurgulanarak, bedelli askerlik başvurusu yapacak yükümlülerin mağduriyet yaşamaması için 23 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlamalarının önem taşıdığı ifade edildi. Bu bilgiler kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Milli Savunma Bakanlığı, 2023 yılının ilk 6 aylık dönemi için bedelli askerlik ücretini duyurdu. 2023 yılında bedelli olarak askerlik yapmak isteyenlerin ödemesi gereken ücret, ilk 6 ay için 104 bin 84 lira olarak belirlendi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!