Ders Saatlerinde Radikal Değişiklik: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandı
Ders Saatlerinde Radikal Değişiklik: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ortak bir kararla, ders ve ek ders saatlerinde önemli değişikliklere gidildi. Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karar, öğrencilerin ve eğitim personelinin ders programlarını etkileyen temel düzenlemeler içermekte.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği eğitim faaliyetlerinde uygulanacak ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda yapılan değişikliklere göre, 7'inci madde kapsamında yer alan 'her 5 saat ders için 1 saat daha' ifadesi, 'her 2 saat ders için 1 saat daha' şeklinde revize edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yönetici ve Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine yönelik kararında da benzer bir değişiklik gerçekleşti. 9'uncu maddeye göre, 'her 5 saat ders için 1 saat daha' ifadesi, 'her 2 saat ders için 1 saat daha' olarak değiştirildi. Ayrıca, aynı kararın 16'ıncı maddesinin üçüncü fıkrasında, öğretmenlerin haftalık toplam ders saatlerinde de düzenleme yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ek ders saatlerine ilişkin esaslar hakkında kararda da önemli bir değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan kararın 6’ıncı maddesinin üçüncü fıkrasındaki 'Her 5 saat ders için 1 saat daha' ifadesi, 'her 2 saat ders için 1 saat daha' olarak güncellendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslarında da değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ders görevi verilenlere fiilen her 4 saat ders için 1 saat daha hizmetlere destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenecek. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, eğitim camiasında ders ve ek ders saatleriyle ilgili önemli bir değişiklik dönemi başlamış oldu.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!