E-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği'nde Katılan E-Ticaret Siteleri
E-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği'nde Katılan E-Ticaret Siteleri
Deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlarımız için Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği, deprem bölgesindeki insanların acil ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların bir parçasıdır. Birçok e-ticaret platformu bu seferberlikte yer almaktadır ve kullanıcılar tarafından sipariş edilen temel ihtiyaç malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmak üzere noktalar belirlenmiştir.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Yıkılan evler, kaybolan hayatlar ve acı çeken insanlar, bizleri harekete geçirdi. Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya yardım etmek için e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ni başlattı. İlgili başlık altında, ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, kadın hijyen seti, bebek maması, atkı, bere, eldiven gibi temel ihtiyaç ürünleri satılacak. Hepsiburada, Trendyol, N11, Migros, PTT, Yemeksepeti, Çiçeksepeti, Getir ve Amazon gibi e-ticaret platformlarından yardım desteğinizi sunabilirsiniz. İnsanlarımızın acısını hafifletmek ve onlara yardım etmek için hep birlikte harekete geçelim!

Türkiye, Kahramanmaraş bölgesinde iki büyük deprem meydana geldi, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Maraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay gibi bölgelerde büyük yıkımlara neden oldu. Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlattı. İhtiyaç duyulan ürünler e-ticarette satılacak ve yardımlaşma amaçlı alışverişler yapılabilecektir.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre, e-Seferberlik gönüllülük esasına göre yürütülecektir ve ülkemizdeki elektronik ticaret platformları, bu platformlardaki satıcılar ve kargo ve lojistik şirketleri katılım sağlayacaktır.

E-ticaret platformları, depremden etkilenen bölgelerin öncelikli ihtiyaçları olan ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, kadın hijyen seti, bebek maması, atkı, bere, eldiven gibi ürünleri satacak. Satıcılar herhangi bir komisyon bedeli talep etmeyecek ve ürün listesi sürekli güncellenecektir, böylece öncelikli ihtiyaçlar hızlı bir şekilde deprem bölgesine ulaştırılabilir.

Kullanıcılar tarafından sipariş edilen temel ihtiyaç ürünleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD tarafından belirlenen teslimat noktalarına gönderilecektir. Ticaret Bakanlığı tarafından koordine edilen kargo ve lojistik işletmeleri tarafından deprem bölgesine ulaştırılması planlanmaktadır.

Vatandaşlar, depremden etkilenen bölgelerde öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için Hepsiburada, Trendyol, N11, Migros, PTT, Yemeksepeti, Çiçeksepeti, Getir ve Amazon gibi e-ticaret sitelerinde yer alan e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ne destek olabilirler. Bu platformlarda öncelikli ihtiyaç malzemeleri satın alarak deprem bölgesine yardım etmelerine olanak tanınır.

E-Ticaret Deprem Yardımlaşma Seferberliği, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlatılan bir girişimdir. Hepsiburada, Trendyol, N11, Migros, PTT, Yemeksepeti, Çiçeksepeti, Getir ve Amazon gibi önemli e-ticaret platformları bu seferberliğe destek vermiştir. Ürünlerin deprem bölgesine ulaşması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD'ın teslimat noktaları üzerinden Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla sağlanmaktadır. Ülkemizin bu zor anında e-ticaret dünyasının bu öncü hareketi, deprem bölgesindeki vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacaktır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!