Hiranur Vakfı kurucularının kızının cinsel istismara uğradığı davada karar çıktı
Hiranur Vakfı kurucularının kızının cinsel istismara uğradığı davada karar çıktı
Hiranur Vakfı kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada karar çıktı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, H.K.G.'nin zorla evlendirildiği Kadir İstekli'ye 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Karar sonrası H.K.G.'nin avukatı, "Adalete olan inancımız tamdır. Bu karar, çocuk istismarına karşı mücadelede önemli bir adımdır" dedi.

Davanın geçmişi

H.K.G., 2016 yılında 6 yaşındayken babası Yusuf Ziya Gümüşel tarafından Kadir İstekli ile evlendirildi. İstekli, H.K.G.'ye evliliklerinin ilk gününden itibaren cinsel istismarda bulunmaya başladı. H.K.G., yaşadıklarını 2020 yılında annesine anlattı. Fatıma Gümüşel, eşini ve İstekli'yi polise ihbar etti.

Davanın süreci

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Yusuf Ziya Gümüşel'in "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa cinsel istismara teşvik" suçlarından 60 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Kadir İstekli hakkında ise "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Davanın ilk duruşması 2021 yılında görüldü. Duruşmada, H.K.G., yaşadıklarını tekrar anlattı. İstekli ise suçlamaları kabul etmedi.

Davanın ikinci duruşması 2022 yılında görüldü. Duruşmada, H.K.G.'nin psikolog raporu da dosyaya girdi. Raporda, H.K.G.'nin cinsel istismara maruz kaldığına dair bulgular yer aldı.

Karar

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın karar duruşmasını 20 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirdi. Mahkeme, Kadir İstekli'ye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 30 yıl hapis cezası verdi. Yusuf Ziya Gümüşel'e ise "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa cinsel istismara teşvik" suçlarından 20 yıl hapis cezası verildi. Anne Fatıma Gümüşel ise "çocuğa cinsel istismara göz yumma" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hiranur Vakfı kurucularının kızının cinsel istismara uğradığı davada verilen karar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Kararın, çocuk istismarına karşı mücadelede önemli bir adım olduğu ifade edildi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!