HÜDAPAR Adana İl Başkanlığı’na Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı
HÜDAPAR Adana İl Başkanlığı’na Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı
HÜDAPAR Adana İl Başkanlığı'na bugün saat 11:00 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda İl Başkanı Salih Demir ağır yaralanırken, İl Genel Sekreteri Sacit Pişkin hayatını kaybetti.

Saldırıyı HÜDAPAR'ın siyasi görüşlerine karşı olduğu öne sürülen bir grup kişi düzenledi. Saldırganlar henüz yakalanamadı.

Salih Demir, Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Pişkin'in cenazesi ise otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, saldırıyı kınayarak, "Bu saldırı, Türkiye'nin demokrasisine ve hukuk düzenine yapılmış bir saldırıdır. Saldırganların en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.

Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırının aydınlatılması için geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Saldırıyı, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da kınadı. Saldırganların en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesi çağrısı yapıldı.

Saldırının ardından Adana'da HÜDAPAR üyeleri ve vatandaşlar tarafından protesto gösterileri düzenlendi. Göstericiler, saldırıyı kınayarak, saldırganların yakalanmasını istedi.

Gösteriler, polisin müdahalesi ile sona erdi.

Saldırının Türkiye'nin demokrasisine ve hukuk düzenine yapılmış bir saldırı olduğu değerlendiriliyor. Saldırganların en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesi bekleniyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!