Kahramanmaraş Göksun'da Ardı Ardına Meydana Gelen Depremler
Kahramanmaraş Göksun'da Ardı Ardına Meydana Gelen Depremler
Bugün Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde merkez üssü bulunan ardışık iki deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada ilk depremin büyüklüğü 4,4 iken, ikinci depremin büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Kandilli Rasathanesi ise depremlerin büyüklüklerini 4,3 ve 4,2 olarak duyurdu.

Bugün Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, merkez üssü ilçe olan ardışık iki deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre, ilk deprem saat 15.54'te 4,4 büyüklüğünde, ikinci deprem ise sadece iki dakika sonra, yani saat 15.56'da 4,1 büyüklüğünde kaydedildi. Depremlerin yaklaşık olarak 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Şimdilik herhangi bir can ve mal kaybı bildirilmese de, depremlerin bölgede korkuya neden olduğu ve halkın endişeli olduğu gözlemlendi. Yetkililer, olası artçı depremlere karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi merkez üssü olarak belirlenen iki deprem meydana geldi. İlk depremin büyüklüğü 4,4 olarak ölçülürken, hemen ardından ikinci bir deprem daha gerçekleşti ve bu depremin büyüklüğü ise 4,1 olarak kaydedildi.

AFAD'ın açıklamasına göre, saat 15.54'te Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi merkezli olarak 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sadece iki dakika sonra, saat 15.56'da ise aynı bölgede 4,1 büyüklüğünde bir başka deprem daha kaydedildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, sarsıntıların Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi ise Göksun'da meydana gelen ardışık depremlerin büyüklüklerini 4,3 ve 4,2 olarak açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşanan iki deprem, ülkemizde maalesef sık sık karşılaşılan doğal afetler arasında yer alıyor. Bu nedenle, deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve deprem anında doğru davranışlar sergilemek büyük önem taşıyor. Deprem anında yapılması gerekenleri bilmek, hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumak adına son derece hayati bir konu. Bu nedenle, deprem konusunda bilinçlenmek ve kendimizi hazırlamak, hepimizin sorumluluğunda olan bir konudur. Umarız ki, yaşanan depremler sonrasında bölgede herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmamıştır ve depremzedelerin ihtiyaçları en kısa zamanda karşılanır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!