Konya'da 5.0 Büyüklüğünde Deprem
Konya'da 5.0 Büyüklüğünde Deprem
Konya'nın Selçuklu ilçesi merkez üssü olmak üzere saat 18.06'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Konya ve çevre illerde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin merkez üssü Konya'nın Selçuklu ilçesi, Niğdekapı Mahallesi'nde yer alıyor. Depremin derinliği 7,24 kilometre olarak ölçüldü.

Depremde, Konya'nın Selçuklu, Meram, Karatay ve Tuzlukçu ilçelerinde bazı binalarda hasar meydana geldi. Depremde can kaybı ve yaralanma bildirilmedi.

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından AFAD, UMKE, JAK ve itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiği ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Valilik, depremde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Deprem, Konya ve çevre illerde yaşayan vatandaşları paniğe sürükledi. Depremden etkilenen vatandaşlar, evlerinden dışarı çıktı ve sokaklara indi.

Deprem, Türkiye'nin deprem kuşağında yer alan bir şehir olan Konya'da meydana geldi. Konya, geçmişte de birçok depreme maruz kalmıştı. 1999 yılında meydana gelen Düzce depreminde Konya'da da önemli hasar meydana gelmişti.

Konya Valiliği, depremin ardından vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, vatandaşlardan binalardan uzak durmalarını, yüksek binaların alt katlarında bulunmalarını ve elektrik ve su tesisatlarına dokunmamalarını istedi.

Deprem, Konya'da yaşayan vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Depremde can kaybı ve yaralanma olmaması ise sevindirici bir gelişme oldu.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!