Menzil Cemaati Lideri Abdülbaki Erol Vefat Etti
Menzil Cemaati Lideri Abdülbaki Erol Vefat Etti
Türkiye'de gündemde olan cemaat yapılarından biri olan Menzil'in lideri Abdülbaki Erol'un vefat ettiği bildirildi.

Menzil Cemaati'nin lideri olarak bilinen ve cemaat mensupları tarafından "Gavs" olarak anılan Abdulbaki Erol'un hayatını kaybettiği duyuruldu

74 yaşındaki Erol'un hastanede tedavi gördüğü sırada vefat ettiği belirtildi.

1949 yılında doğan Abdülbaki Erol (Elhüseyni), abisi Muhammed Raşit Elhüseyni'nin 1993 yılında vefat etmesi sonrasında Menzil'in yeni lideri olmuştu.

CEMAAT'TEN MESAJ

Erol'un vefatının ardından Menzil Cemaati mensuplarına gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Gavs-ı Sânî Şeyh Seyyid Abdülbâkî Elhüseynî hazretleri, Emsey Hastanesi'nde tedavi görmekteyken bugün saat 14.10 itibarıyla aramızdan ayrılmıştır. Allah Teala rahmet eylesin.

Tüm yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Cenaze namazı Menzil'de kılınacaktır. Hastaneye gelerek yoğunluk oluşturmamak adına lütfen dikkatli olalım.

Cenaze namazına katılmak isteyen kardeşlerimiz trafik kurallarına uyarak toplu bir şekilde Menzil'e gidebilirler. Cenaze namazına yetişemeyenler üzülmesin, Gavs-ı Sânî hazretlerinin aile fertleri taziyeleri kabul etmeye devam edecektir."

Türkiye'de dikkat çeken dini gruplardan biri olan Menzil Cemaati'nin lideri Abdülbaki Erol, 74 yaşında vefat etti. Haber, Menzil cemaatiyle yakın ilişkisi bulunan sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu. Takipçileri tarafından "Gavs" olarak adlandırılan Erol, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

1949 yılında doğan Abdülbaki Erol (Elhüseyni), 1993 yılında abisinin vefatından sonra cemaatin liderliğini üstlenmişti. Abisinin vefatıyla birlikte topluluk, ona büyük bir saygıyla bağlı olan Erol'u lider olarak kabul etti.

Abdülbaki Erol'un vefat haberi üzerine Menzil Cemaati, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini ileten bir açıklama yayınladı. Açıklamada, cenaze namazının Menzil'de kılınacağı ve hastaneye yoğunluk oluşmaması için topluluğa çağrıda bulunuldu. Cenaze namazına katılmak isteyenlerin trafik kurallarına uyarak toplu halde Menzil'e gitmeleri önerildi. Cenaze namazına yetişemeyenler ise Gavs-ı Sânî'nin aile fertlerinin taziyeleri kabul etmeye devam edeceğine dair güvence verildi.

Abdülbaki Erol'un vefatı, Menzil Cemaati için bir dönemin sonunu işaret ediyor ve takipçileri sevgili liderlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Topluluk bu kaybı sindirirken bir araya gelerek saygılarını sunacak ve anısını onurlandıracaktır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!