Dikkat Etmeniz Gereken 4 Yüksek Performanslı Elektrikli Araba
Dikkat Etmeniz Gereken 4 Yüksek Performanslı Elektrikli Araba
Bu elektrikli arabalar aklınızı başınızdan alacak.

Performans elektrikli araba dünyası, birçok markanın mevcut modellerin daha sportif varyasyonlarını sunmasıyla büyüyor. Geleneksel olarak performans odaklı olarak kabul edilmeyen segmentlerdeki elektrikli araba bile piyasadaki en hızlı spor arabalarla takılabilir.

Harika bir örnek, en iyi süper arabaları utandırabilen Rivian R1T'dir. Bununla birlikte, elektrikli araba dünyasında her şey çok hızlı hareket ediyor (kelimenin tam anlamıyla!) ve yüksek performanslı elektrikli arabaların geleceği daha da muhteşem performans vaat ediyor.

1. Lotus Evija

Lotus Evija, muhtemelen şimdiye kadarki en heyecan verici elektrikli ve şimdiye kadar tasarlanmış en müthiş performans elektrikli araba'dır. Evija'nın listelenemeyecek kadar çok teknolojik harikası var ama yine de bir şans vereceğiz. Bu hiper performanslı elektrik, dört elektrik motorunu uygulayarak muhteşem Rivian R1T'nin mühendislik başucu kitabından bir sayfa alıyor.

Bu elektrik motorlarının her biri ayrı bir tekerleği çalıştırır, böylece Evija, tıpkı Rivian gibi, güç dağıtımı yoluyla harika şeyler başarabilir. Dört motorlu mimari, otomobilin geleceğidir ve bu tek başına, benzer bir dört motorlu tasarımı uygulayan Rimac Nevera dışında, büyük olasılıkla onu piyasadaki diğer tüm hiper otomobillerden ayıracaktır.

Lotus araçları her zaman yol canavarları olarak bilinir ve şirketin kreasyonlarının arkasındaki felsefe her zaman hafif, yol odaklı araçları vurgulamıştır. Tabii ki Evija, özellikle büyük bir pil paketi ve dört elektrik motoruyla şimdiye kadarki en hafif araba olmayacak, ancak hiper araba hala bir Lotus ve harika bir şekilde idare etmesi gerekiyor.

Lotus Evija'nın ana parti numarası ve en önemli estetik özelliği, havanın arkadan kaçmasına izin veren devasa tünellerdir. Lotus Evija sayfası, bu venturi tünellerinin, araç en yüksek hızda hareket ederken her saniye 5.680 litre hava kanalize edebileceğini söylüyor. Çılgın sayılar istiyorsanız, Evija size sunar.

Ayrıca, 0'dan 186 mil/sa hıza 9,1 saniyede çıkabiliyor ve Evija, 2.000 beygir gibi korkunç bir güce sahip, bu da onu piyasaya sürüldüğünde şimdiye kadarki en güçlü seri üretim otomobil yapıyor. Evija'nın ne kadar hızlı olacağını düşünmek akıllara durgunluk veriyor, özellikle Tesla Model S Plaid'den neredeyse iki kat daha güçlü olduğunu düşündüğünüzde.

Lotus, Evija'nın 2023'te satışa sunulacağını ve fiyatının 2 milyon doların üzerinde olduğunu söylüyor. Aman Tanrım.

2. Lucid Air Sapphire

2. Lucid Air Sapphire

Delicesine hızlı Lucid Air Sapphire, Tesla Model S Plaid'e hayal edebileceğiniz en doğrudan yanıttır. Bu süper sedanların ikisi de 1.000 hp'nin üzerinde güç üretiyor ve her ikisi de ileri teknolojiyle dolu. Ayrıca bir, iki değil, üç elektrik motoruyla övünen tahrik ünitelerine de sahiptirler. Açıkçası, Lucid araştırmalarını yapıyor ve Model S Plaid kesinlikle çok yakından inceledikleri bir araba.

Lucid Air'in Sapphire versiyonu söz konusu olduğunda, otomobil 1.200'den fazla HP üretiyor ve bu da onu yoldaki en güçlü sedan yapıyor. Lucid'in kendi sitesinde Sapphire'ı tanıtan hikayesinin sağladığı rakamlara bakarsanız, doğrudan Model S Plaid'i tahttan indirmeyi amaçlayan istatistikleri görürsünüz.

İki saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 60 mil / saate. Dört saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 mil / saate. Duran çeyrek mil dokuz saniyeden kısa sürede.

Bu rakamlar, Model S Plaid'in belirlediği kriter ne olursa olsun açıkça bir adım önde ve Tesla'nın zamanı geldiğinde Sapphire'a bir cevabı olacağına bahse girebilirsiniz. Model S'in yerini alan en hızlı versiyonun performans rakamlarını görmek çok ilginç olacak.

Bir Lucid Air Sapphire pazarındaysanız, 2023'te 249.000 $ gibi muazzam bir fiyatla piyasaya sürülecek. Fiyat kesinlikle Lucid'in Tesla ritmine sahip OLMADIĞI bir yer. Aslında, Sapphire'in performansının Plaid'inkinden iki kat daha iyi olacağa benzemediği düşünülürse, birçokları için anlaşmayı bozabilir. Ne olursa olsun, bu araba büyük olasılıkla çok iyi satacak.

3. Tesla Roadster

Tesla Roadster, Tesla ilk ortaya çıkardığında yarattığı yutturmaca miktarı bakımından Cybertruck'a çok benziyor. Roadster, elektrikli araçlar için mutlak performans ölçütü olacağına söz verdi ve ilk ortaya çıktığında, performans rakamları neredeyse inanılmazdı.

Şimdi, Rimac Nevera ve hatta Tesla'nın kendi Model S Plaid'i gibi performans elektrikli arabası, Roadster tarafından vaat edilen rakamların şokunu biraz azaltan rakamlara ulaştı. Tabii ki, Tesla Roadster hala inanılmaz bir performans vaat ediyor. Tesla'nın Roadster'ına bir bakış nefes kesici rakamları, özellikle de 8,8 saniyelik çeyrek mil süresini ortaya koyuyor.

En yüksek hızın saatte 250 milin üzerinde olduğu söyleniyor, bu da Roadster'ı çok özel bir şirkete sokar. 620 mil menzili, Roadster'ı elektrikli araç menzili açısından da standart taşıyıcı olarak sağlamlaştıracaktır. Mevcut elektrikli araç mahsulü, Tesla'nın Roadster'da vaat ettiği menzil ile rekabet edemez.

Tesla ayrıca tekerleklerde 10.000 Nm'lik dünyayı sarsan tork vaat ediyor ve yolcularınızı istedikleri zaman korkutmayı garanti ediyor. Roadster'ın tanıtımı epey zaman önceydi, ancak Roadster promosyon sayfasında hala 50.000 $'a rezerve etme seçeneği listeleniyor.

Depozitoyu yatırmayı sorun etmiyorsanız ve ardından Roadster'ın asla yola çıkmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz varsa, o zaman bu sizin için mükemmel bir araba. Ancak tüm şakalar bir yana, Roadster yola çıktığında devrim niteliğinde bir sürüş vaat ediyor.

4. Chevy Silverado RST EV

Bir kamyonet normalde performans araçları listesinde yer almaz, ancak yönettiği bu çılgın dünyada, performans kamyonetleri tamamen normaldir. Örneğin, Rivian R1T çoğu süper arabadan daha hızlıdır ve F-150 Lightning de son derece hızlıdır.

Ama şimdi Chevrolet, performanslı EV kamyonet oyunundan bir parça istiyor ve Silverado EV RST ile sıcak geliyorlar. Bu muazzam kamyonet, 754 HP ve 785 lb-ft tork üretecek.

Bu rakamlar, Silverado EV'nin 2023'te teşhir salonu katlarına ulaştığında sergileyebileceği performans miktarına dair çok da ince olmayan bir ipucu veriyor. Chevy'ye göre.

The Home Depot'a olabildiğince hızlı gitmeniz ve tonlarca eşyayı eve götürmeniz gerekiyorsa, Silverado EV en iyi seçeneklerden biridir. Menzil de çok perişan değil, 400 mil.

Performanslı Elektrikli Araçlar Kalmak İçin Burada

EV'lerin yavaş ve sıkıcı olduğu düşünülen bir zaman vardı. Şimdi, performans otomobilleri dünyası, piyasaya çıkan performans EV'lerinin saldırısı sayesinde dikkat çekiyor.

Bugün satılık en iyi performansa sahip araçlardan bazıları elektriklidir ve bu araçların çoğu, son derece pahalı benzinle çalışan süper arabalarla karşılaştırıldığında büyük bir değeri temsil eder.

İşin güzel tarafı, bu elektrikli performans araçları buzdağının sadece görünen kısmı ve gelecekte daha da heyecan verici ürünler var.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!