Elektrikli Motosiklet Almanız İçin 7 Neden
Elektrikli Motosiklet Almanız İçin 7 Neden
Elbette, geleneksel bir domuzun kükremesine sahip değiller, ancak elektrikli bir motosiklete sahip olmanın pek çok faydası var.

Sadece birkaç yıl önce, bir motosiklet satın almak yalnızca iki önemli karar içeriyordu: Bisiklet türünü (tourer, cruiser veya süper spor) ve istediğiniz CC sayısını belirlemek. Ancak EV'lerin eklenmesiyle zaman kesinlikle değişti. Ölümcül içten yanmalı motor (ICE) sürücüleri için son burada.

Bugün bir Harley-Davidson bayisinde hem Harley-Davidson tamamen elektrikli LiveWire'ı hem de Harley-Davidson 883 Iron'ı yan yana bulabilirsiniz. Ama neden biri geleneksel bir bisiklet yerine elektrikli bir motosiklet seçsin ki?

1. Elektrikli Motosiklet Teknolojisinin Kullanılmamış Potansiyeli

1. Elektrikli Motosiklet Teknolojisinin Kullanılmamış Potansiyeli

Elektrikli motosikletlerde, içten yanmalı motosikletlerin aksine, gaza bastığınızda egzozdan gelen derin homurtu ve trafik ışıklarında durduğunuzda motordan gelen gümbürtü yoktur.

Ancak elektrikli bisikletler hakkındaki görüşlerinize rağmen, onların motosiklet teknolojisinin en ileri noktasında olduklarını kabul etmelisiniz. Son on yılda, elektrikli bisikletler için büyük araştırma ve geliştirmeler yapıldı. Sonucu, pürüzsüz ve daha rafine olan günümüzün bisikletlerinde görebilirsiniz. Bu tür avantajlar, elektrikli motosikletleri satın almaya değer kılar.

Elektrikli motosikletlerin emekleme aşamasında olduğu düşünüldüğünde, keşfedilecek ve geliştirilecek çok şey var. İçten yanmalı motosikletler, mucitler Gottlieb Daimler ve Wilhelm Maybach'ın Almanya'nın Cannstatt kentinde Daimler Reitwagen'i inşa ettikleri 1885 yılından beri var. Uzun geçmişleri nedeniyle keşfedilecek çok az şey var.

2. Daha Fazla Tork

2. Daha Fazla Tork

Gerçek motosiklet tutkunları torku beygir gücüne tercih eder. Tork, hızlanma sırasında hissettiğiniz çekiştir ve herhangi bir motosiklet sürüşünün en iyi parçasıdır. Elektrikli motosikletler günlerce torka sahiptir. Tesla kullanan herkes, EV lansmanının ve hızlanmanın nasıl bir his olduğunu kanıtlayabilir.

Örneğin, Yamaha WR250R'ye karşı Zero XFS elektrikli motosiklete bakalım. Karşılaştırıldığında, WR250R 30 beygir gücü ve 18 fit pound torka sahipken, Zero XFS 27 beygir gücü ve 78 fit pound torka sahip. Durduğunda, Yamaha daha fazla beygir gücüne sahip olsa bile FSX daha hızlı hissedecektir.

Zero'nun hızlanması, Yamaha'nın daha yüksek beygir gücünden kökten farklı ve çok daha eğlenceli olacak. Bu kalite tek başına çoğu sürücünün elektrikli motosikletlere geçmesi için yeterlidir.

3. Sorunsuz Sürüş

3. Sorunsuz Sürüş

Daha önce bir motosiklete bindiyseniz, bisikletin motorundan gelen titreşimi hemen fark edeceksiniz. Motorun gümbürdemesi ve koltukta ve gövdede yankılanması hissi bazıları tarafından hoş karşılanabilir, ancak bazıları bundan hoşlanmayabilir. İnanılmaz torka rağmen, elektrikli motosikletler sessizce pürüzsüz.

Motor pratik olarak titreşimsiz olmasına rağmen, istendiğinde güç her zaman mevcuttur. Yalnızca bir vitese sahip olmak, gaz kelebeği gecikmesi veya hızlanma düşüşü olmaması, ihtiyaç duyduğunuz yerde ve zamanda yalnızca pürüzsüz ve anlık güç anlamına gelir.

Çoğu motosiklet, gücü ve performansı en üst düzeye çıkarmak için değiştirilebilir, ancak elektrikli motosikletler biraz daha kolay ve daha verimlidir. İçten yanmalı motorlu motosikletlerde, bu genellikle yerel garajınızda veya performans ve tamir atölyenizde yapılır.

Elektrikli motosikletler bunu çok kolaylaştırdı. Aslında, bunu mobil cihazınız üzerinden yapabilirsiniz. Bir motosikletin mobil uygulaması gaz kelebeği tepkisi, çekiş kontrolü, galon başına mil ve azami hız gibi şeyleri değiştirebilir. Bu seçeneklerin değiştirilmesi, bisikletin yoldaki performansını tamamen değiştirecektir.

Daha fazla üst düzey güç, altta tork, ekonomi, spor motosiklet özellikleri veya kruvazör benzeri performans isteyip istemediğinize, hepsine bir parmak dokunuşuyla ulaşılabilir. Motosikletinizin performansını doğrudan telefonunuzdan istediğiniz herhangi bir spesifikasyona göre ayarlayabilme özelliği, sahip olunması gereken gerçekten harika bir özelliktir. Hepsi bir arada birden fazla bisiklete sahip olmak gibi. Paranız iyi harcanacak.

5. Güvenilirlik

5. Güvenilirlik

Elektrikli motosikletlerin güvenilirliği hala değerlendiriliyor, ancak oldukça güvenilir olduklarını söylemek yanlış olmaz. Hatta daha az parça içerdikleri için içten yanmalı motorlu motosikletlerden daha güvenilir oldukları sonucuna bile varabilirsiniz. ICE motosikletleri, arızalanabilecek ve onarılması yoğun emek gerektiren birçok karmaşık parça içerir. Karşılaştırıldığında, elektrikli motosikletler çok basittir.

Bebeklik döneminden dolayı, ele alınması gereken bariz karışıklıklar olacaktır, ancak bu beklenebilir ve servis, emek yoğun değildir. Örneğin, binlerce kilometreyi sorunsuz bir şekilde kateden Tesla'yı ele alalım. Teknoloji ne kadar olgunlaşırsa o kadar güvenilir olur - bu yüzden insanlar Tesla'yı bu kadar çok seviyor.

6. Servis ve Bakım Maliyetleri

6. Servis ve Bakım Maliyetleri

Geleneksel bir içten yanmalı motosikletin uzun ömürlü olması için, satın alma sonrası çeşitli gereksinimlerin dikkate alınması gerekir. Öncelikle bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Bu bakım öğeleri, yağın, yağ filtresinin ve soğutma sıvısının değiştirilmesini içerir.

Daha önce belirtildiği gibi, ICE motosikletlerinin birçok hareketli parçası vardır. Tüm bu parçalarda daha yüksek bir arıza potansiyeli ve daha yüksek maliyetler vardır. Valflerin ayarlanması, eksantrik mili germe, debriyaj ve şanzıman onarımları gibi standart motosikletlerde endişelenecek çok şey var. Tanrı, bir piston segmanını veya kafa contasını patlatmanızı yasakladı.

Bu tür onarımlar 500 ila 1.000 ABD Doları veya daha fazlasına mal olabilir. Neyse ki, bunların hiçbiri elektrikli motosikletlerde yok. Genel olarak, yalnızca lastik ve fren aşınması konusunda endişelenmeniz gerekir. Rejeneratif frenleme nedeniyle, fren balataları ICE motosikletlerinden daha yavaş aşınır. Diğer bir avantaj da çoğu elektrikli motosikletin kayış tahrikli olmasıdır, yani zincir gerdirme konusunda endişelenmenize bile gerek kalmayacak ve giyildiğinde değiştirilmesi gereken tek düzenli şey lastikler olacak.

7. Aldıktan Sonra Tasarruf

7. Aldıktan Sonra Tasarruf

Elektrikli motosiklet teknolojisi henüz emekleme aşamasında olsa da geleceği çok parlak. Performansları, sorunsuz sürüşleri, kişiselleştirmeleri, güvenilirlikleri ve satış sonrası tasarrufları nedeniyle daha yüksek satın alma fiyatına değer. Ayrıca benzine, yoğun bakım işçiliğine veya parçaya ihtiyaç duymayacağınız için hemen tasarruf edebilirsiniz.

Elektrikli Motosiklet Alma Zamanı

Elektrikli motosikletlerle, yalnızca birkaç yıl içinde bile tam anlamıyla ilk haline gelebilir ve yalnızca bakım maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz. Geleneksel bisikletlerle bu imkansızdır. Bayi tarafından sağlanan garantiyi hesaba kattığınızda, paranın değeri yükselmeye devam eder. Zorlukla kazandığınız paranın karşılığını almaktan daha iyi bir şey yoktur ve elektrikli bir motosiklete geçmek tam da bunu yapacaktır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!