Etkinleştirmeniz Gereken 7 PS5 Özelliği
Etkinleştirmeniz Gereken 7 PS5 Özelliği
Bu özellikleri etkinleştirerek PS5'inizden en iyi şekilde yararlanın.

Sony, varsayılan olarak PlayStation 5'in en iyi özelliklerinden bazılarını devre dışı bıraktı. Herkesin onlara ihtiyacı olmadığı için mantıklı, ancak onları etkinleştirmenin daha iyi bir oyun deneyimi sağlayabileceğini düşünüyoruz. Bu özellikler arasında konsolunuza uzaktan erişim, profilinizde otomatik olarak oturum açma, TV'nizin hoparlörlerinden 3D ses çıkışı alma ve sesli komutları kullanma yer alır.

İşte PlayStation 5'inizde etkinleştirmeniz gereken yedi özellik.

1. Uzaktan Oynatmayı Etkinleştirin

PlayStation Remote Play uygulamasını destekleyen bir akıllı telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız olduğu sürece, PS5'inize internet üzerinden her yerden erişebilirsiniz. Konsolunuza uzaktan bağlandıktan sonra oyun oynayabilir, hatta indirme işlemlerini başlatabilir veya devam ettirebilirsiniz.

Ancak, uzaktan oynatma özelliğini konsolunuzda kullanmadan önce etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yapmak için lütfen PlayStation 5'te Remote Play'i kurma ve kullanma kılavuzumuza göz atın.

2. Otomatik Girişi Etkinleştirin

PlayStation 5'inizi her açtığınızda profilinizi seçmek zorunda kalmaktan sıkıldınız mı? Öyleyse, konsolu her açtığınızda profilinizin otomatik olarak seçilmesini sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken otomatik girişi etkinleştirmek.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  1. Ayarlar'a gidin ve ardından Kullanıcılar ve Hesaplar'ı seçin.
  2. Sol taraftaki menüde Oturum Açma Ayarları'nı seçin.
  3. Sağ tarafta, PS5'te Otomatik Olarak Oturum Açma düğmesini açın.

Bu, PS5'i kullanan veya en çok kullanan tek kişi sizseniz etkinleştirmek için harika bir seçenektir. Ancak, konsolu paylaşırsanız ve birisi profilinde otomatik oturum açmayı etkinleştirirse, bunun sizin profilinizde devre dışı bırakacağını ve varsayılan oturum açma seçeneği olarak onunkini seçeceğini unutmayın.

3. Oyun Ön Ayarlarınızı Yapın

Bir oyunu oynamaya başlamadan önce, zorluk, grafik modu (performans veya çözünürlük) veya altyazılar dahil olmak üzere deneyiminizi kişiselleştirmek için ayarlamak istediğiniz muhtemelen birkaç şey vardır. Bu ayarları her oyun için manuel olarak değiştirmek yerine, PS5'iniz bazılarını Oyun Ön Ayarları aracılığıyla bir kez ayarlamanıza olanak tanır. Ardından, konsol bunları tüm oyunlarınıza uygular.

PS5'inizde Oyun Ön Ayarlarını ayarlamak için lütfen tüm PS5 oyunlarında varsayılan oyun ayarlarını seçme hakkındaki kılavuzumuzu okuyun.

4. Kontrol Merkezine Daha Fazla Kontrol Ekleyin

Çeşitli özelliklere hızlı bir şekilde erişmek için oyun oynarken veya kontrol panelinde PS5'inizdeki Kontrol Merkezini kolayca açabilirsiniz. Kontrol Merkezindeki kontroller ihtiyacınız olan şey değilse, daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. DualSense denetleyicinizdeki PS düğmesine basın.

2. Kontrol Merkezi'ni seçmek için Aşağı düğmesine basın ve ardından özelleştirme ekranına erişmek için Seçenekler'e basın.

3. Kontrol Merkezi özelleştirme ekranında, satırın üzerindeki simgeler aktif kontrollerdir. Aşağıdakiler, henüz eklemediğiniz gizli olanlardır. Bir kontrol eklemek için, gizli kontrollere erişmek için Aşağı düğmesine basın, istediğinizi vurgulayın ve ardından X düğmesine basarak onu seçin.

4. Aktif kontrollere taşımak için Yukarı düğmesine basın. Bunun için farklı bir konum seçmek için yön düğmelerine de basabilirsiniz.

5. Kontrol Merkezindeki konumunu ayarlamak için X düğmesine basın.

Bir kontrolü kaldırmak için dördüncü ve beşinci adımların tersini yapın - kontrolü üstteki etkin listeden alttaki gizli listeye taşıyın.

5. TV'nizin Hoparlörleri için 3D Sesi Etkinleştirin

PlayStation 5'in 3D ses özelliğinin keyfini çıkarmak için bir çift şık kulaklığa ihtiyacınız yok. 3B ses, seslerin hangi yönden geldiğini anlamanıza olanak tanır; bu, örneğin onu uygulayan oyunlarda tehlikenin nereden geldiğini bilmenize yardımcı olabilir. Neyse ki, 3D sesin TV'nizin hoparlörlerinden çıkmasını da sağlayabilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Ayarlar'a gidin ve ardından Ses öğesini seçin.

2. Sol taraftaki menüde, TV Hoparlörleri için 3D Ses öğesini seçin.

3. Sağ tarafta, TV Hoparlörleri için 3D Sesi Etkinleştir düğmesini açın.

4. Konsolun, TV'nin hoparlörlerini ve DualSense'in mikrofonunu kullanarak odanızın akustiğini ölçmek istediğini söyleyen bir açılır pencere göreceksiniz. Ölçümü Başlat'ı seçin ve ardından testi gerçekleştirmek için talimatı izleyin.

Ölçüm tamamlandığında, artık TV'nizin hoparlörlerinden 3D ses alacaksınız.

6. Sesli Komutları Etkinleştirin

PSN hesabınızın bölgesini ABD veya İngiltere olarak ayarladıysanız Sesli Komutları etkinleştirebilirsiniz. Bu, DualSense denetleyicisindeki yerleşik mikrofona veya bir kulaklığa konuşarak PS5'in bazı özelliklerine sesinizi kullanarak erişmenizi sağlar.

Her şeyi Sesli Komutlarla yapamasanız da oyun ve uygulamaları başlatmak, ayarlarınıza erişmek ve medya oynatmak gibi basit şeyleri yapabilirsiniz. Lütfen açmak için PS5'te Sesli Komutları etkinleştirme hakkındaki kılavuzumuzu okuyun .

7. Kolay Ekran Görüntülerini veya Kolay Video Klipleri Etkinleştirin

Ekran görüntüsü veya video klip çekmeyi basitleştirmek için Oluştur düğmesinin davranışını değiştirmek isterseniz, Kolay Ekran Görüntüleri veya Kolay Video Klipleri etkinleştirebilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Ayarlar'a gidin ve ardından Yakalamalar ve Yayınlar'ı seçin.

2. Sol taraftaki menüden Yakalamalar'ı seçin ve ardından sağdaki Oluşturma Düğmesi için Kısayollar'ı seçin.

3. Bir menü açmak için Düğme eşleme seçeneğini seçin.

4. Menüde, Kolay Ekran Görüntüleri veya Kolay Video Klipler öğesini seçin.

Şimdi Oluştur düğmesinin eylemleri değişecektir. Örneğin, Kolay Ekran Görüntüleri'ni seçtiyseniz, Oluştur düğmesine basmak, Oluşturma Kontrollerini getirmek yerine anında bir ekran görüntüsü alacaktır. Ardından, bu kontrolleri ortaya çıkarmak için Oluştur düğmesini basılı tutmanız gerekecek.

PlayStation 5'inizdeki En İyi Gizli Özelliklerin Kilidini Açın

Umarız PS5'in harika gizli özelliklerinden bazılarının kilidini açmanıza yardımcı olmuşuzdur. Bazıları Sesli Komutlar ve otomatik oturum açma konsolu kullanmayı kolaylaştırırken, Oyun Ön Ayarları ve 3B ses gibi diğerleri oyunlardan aldığınız keyfi artırabilir.

Yukarıda belirtilen tüm özellikleri etkinleştirmeniz gerekmez, ancak bunu yapmanız PlayStation 5'inizi daha iyi kullanmanıza yardımcı olabilir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!