Sahte ChatGPT Uygulamalarından Uzak Durun
Sahte ChatGPT Uygulamalarından Uzak Durun
Sanal asistan ChatGPT'nin gelişi, son zamanların en yıkıcı olaylarından biri olarak teknoloji dünyasında kabul görüyor. Bir an önce herkes Web 3.0 ve metaverse'in potansiyellerini tartışıyor, bir sonraki an ise hepimiz ChatGPT'nin güçlerine hayranlık duyuyoruz.

Ne yazık ki, çoğu yeni teknolojide olduğu gibi, birçok sahte uygulama ortaya çıkıyor. ChatGPT'nin popülaritesinden yararlanmaya çalışan birçok uygulama geliştiricisi, sahte ChatGPT uygulamalarını uygulama mağazalarına sürüyor. İşte mobil uygulama mağazalarında bulduğunuz ChatGPT uygulamalarının çoğundan uzak durmanız gereken nedenler:

Sahte ChatGPT Uygulamaları Mağazaları Dolduruyor

Sahte ChatGPT Uygulamaları Mağazaları Dolduruyor

Hem Apple App Store hem de Google Play Store, son zamanlarda yapay zeka sohbet botu uygulamalarında büyük bir artış gördü, ki bunların çoğu 2022'nin son çeyreğinde ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinin ardından kısa bir süre içinde ortaya çıktı. Normalde bu bir sorun olmazdı. Kim yapay zeka sohbet botunu sevmez ki?

Ne yazık ki, bu uygulamaların büyük bir çoğunluğu, resmi ChatGPT mobil uygulamaları gibi görünerek kullanıcıları yanıltıyor. Bazıları, düzenli ChatGPT'nin yapabileceklerini geride bırakan bir premium sürüm sunarak hatta dolandırıcı bir şekilde masum kullanıcıları sömürüyor. Bu iddialar genellikle gerçeği yansıtmıyor.

İndirebileceğiniz tek ChatGPT mobil uygulaması, OpenAI tarafından geliştirilen resmi iOS ChatGPT mobil uygulamasıdır ve şu anda Apple Store'dan indirilebilir. 1 Temmuz 2023 itibarıyla OpenAI, sadece iOS için bir mobil uygulama piyasaya sürmüş durumda, bu nedenle OpenAI tarafından yapıldığını iddia eden herhangi bir Android uygulaması muhtemelen sahtedir.

Biz de Play Store ve App Store'da pek çok sözde ChatGPT uygulamasını denedik. İşe yarayanlar arasında, tarayıcı tabanlı ChatGPT sürümünden önemli ölçüde farklı bir şey sunabilen hiçbiri yoktu. Birçoğu önceden yazılmış birkaç seçeneğe sahip uygulamalardı ve bu seçenekleri oluşturmayı bilen herkesin yazabileceği türdendi.

Ayrıca, bu tür uygulamalarda sıkça rastlanan bir tema reklam dolu olmalarıydı. Bunların çoğu kimlik doğrulama ekranını bile aşamadı, ancak kredi kartı bilgilerini sormaya oldukça istekliydi.

Birçok uygulamayı denememize rağmen, hâlâ test edemediğimiz yüzlerce uygulama bulunuyor her iki uygulama mağazasında da. Bu nedenle, gerçekten ek bir değer sağlayan bir uygulama bulursanız, ChatGPT kimlik bilgilerinizi kullanmanın maliyetini dikkatlice düşünün. Kara internet, çalınmış ChatGPT hesaplarıyla dolup taşıyor ve sahte uygulamaları kullanmak, hacker'ların ChatGPT hesaplarını toplamak için kullandığı yöntemlerden biridir.

Üçüncü Taraf Geliştiricilerden Gerçek ChatGPT Uygulamaları Var mı?

Üçüncü Taraf Geliştiricilerden Gerçek ChatGPT Uygulamaları Var mı?

OpenAI'nin resmi bir ChatGPT uygulaması olmasa da, üçüncü taraf geliştiricilerin ChatGPT'de kullanılan aynı teknolojiyi kullanarak uygulamalar oluşturması teknik olarak mümkün olabilir.

OpenAI'nin GPT-3 ve GPT-4 API'larını kullanan birçok meşru mobil uygulama bulunuyor ve bu uygulamalar, ChatGPT'nin yaptığı gibi soruları yanıtlayabilir ve görevleri yerine getirebilir. Bununla birlikte, bu uygulamalar ChatGPT'den farklıdır ve ChatGPT kadar güçlü veya verimli değiller.

Sahte ChatGPT Uygulamalarından Uzak Durun

ChatGPT hesabınızı sahte uygulamalara kaptırmak önemli bir sorun gibi görünmeyebilir, ancak aslında öyle olabilir. Evet, bir telefon numarası ve e-posta ile birkaç dakika içinde yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Ancak ChatGPT hesabınıza paylaştığınız kişisel veriler, kötü niyetli kişilerin eline geçerse sizi hedef almak için kullanılabilir.

Güvenliğiniz konusunda önceden tedbirli olmak en iyisidir. Uygulama mağazalarında bulduğunuz ChatGPT uygulamalarına dikkat edin. Şu anda ChatGPT'ye en iyi erişim yöntemi, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda tarayıcınızı kullanmak veya resmi iOS mobil uygulamasını kullanmaktır.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!