Yeni Play Store Güncellemesi, Telefonunuzda Yer Kazanmanıza Yardımcı Olacak Uygulama Arşivlemeyi Tanıtıyor
Yeni Play Store Güncellemesi, Telefonunuzda Yer Kazanmanıza Yardımcı Olacak Uygulama Arşivlemeyi Tanıtıyor
Play Store'daki yeni "uygulama arşivleme" özelliği, artık büyük oyunlarınızı veya nadiren kullandığınız uygulamaları verilerinizi kaybetmeden kaldırabileceğiniz anlamına gelir.

Mart ayında Google, uygulama arşivleme fikrini Play Store'a getirmeyi planladığını duyurdu. Uygulamaları içindeki verileri kaybetmeden kaldırarak telefonunuzda yer kazanmanızı sağlayacak bir sistemdi.

24 Kasım'da kullanıma sunulan Play Store 33.4 sürümünden itibaren uygulama arşivleme artık kullanılabilir. Ve Android işletim sistemi güncellemesinin bir parçası olmadığı için, bundan en çok yararlanabilecek eski türde cihazlarda bile mevcuttur.

Uygulama Arşivleme Nasıl Çalışır?

Özelliğin arkasındaki fikir, uygulamaları tamamen kaldırmak yerine Play Store'dan "arşivleme" seçeneğine sahip olmanızdır. Google, bunun uygulamanın kullandığı alanın yaklaşık %60'ını kurtaracağını, yeniden yüklemeyi daha hızlı ve daha kolay hale getirecek ve tüm kullanıcı verilerinizi olduğu gibi tutacak önemli parçaları koruyacağını söylüyor.

Uygulama arşivleme, özellikle kendilerini birden fazla gigabaytlık oyunla uğraşırken bulan ancak ilerlemelerini kaybetme korkusuyla bunları kaldırmakta isteksiz olan oyuncular için yararlı olacaktır. Ayrıca, eski cihazlarda veya sınırlı depolama alanına sahip olanlarda ve nadiren kullanılan uygulamalara sahip olan ve telefonlarında depolanan verileri kaybetmek istemeyen herkese yardımcı olacaktır.

https://twitter.com/AssembleDebug/status/1579774408167944193?s=20&t=PraRbf9WfwMjxfWue9uFfQ

Uygulamaların arşivleme için desteklenmesi gerekir ve geliştiriciler bunu sunmamayı tercih ederlerse devre dışı bırakabilirler. Uygulamalarınızı arşivlemek için profil simgenize dokunun ve Uygulamaları ve cihazı yönet öğesini seçin. Yönet altında, arşivlemek istediğiniz uygulama veya uygulamaları seçin ve üç nokta simgesine dokunun. Şimdi iki seçenek göreceksiniz— Sil veya Arşivle —ikincisi size ne kadar alan kazanacağınızı gösterir.

Uygulama arşivleme özelliği, şu anda kullanıma sunulan Play Store sürüm 33.4 güncellemesinin bir parçasıdır. Uygulama kopyanızın otomatik olarak güncellenmesi gerekir, ancak bekleyemezseniz zaten sizin için mevcut olup olmadığını kontrol edebilir ve manuel olarak güncelleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için Play Store'u açın, profil simgenize dokunun, ardından Ayarlar > Hakkında'ya gidin ve Play Store'u Güncelle'ye dokunun . Bu, ya yeni bir sürüm yükleyecek ya da size zaten güncel olduğunuzu söyleyecektir.

Telefonunuzda Yerden Tasarruf Edin

Uygulama arşivleme, özellikle oyuncuysanız, telefonunuzda yer kazanmak için iyi bir yoldur. Ayrıca, yalnızca zaman zaman kullandığınız ve bunları tamamen kaldırmak istemediğiniz çok sayıda uygulamanız varsa, dağınıklığı ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.

Muhtemelen çoğumuz bu ikinci gruptayız ve arşivleme, nadiren kullandığınız uygulamalardan izinleri kaldırmak gibi önerilen diğer ipuçlarıyla birlikte cihazınızın sağlığını korumanıza yardımcı olacaktır. Bunu Google'ın Play Protect aracılığıyla yapabilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!