Bakan Bayraktar: Doğal gaz zammı planlamıyoruz, yeni keşifler için çalışıyoruz
Bakan Bayraktar: Doğal gaz zammı planlamıyoruz, yeni keşifler için çalışıyoruz
Türkiye’nin Karadeniz’de yaptığı doğal gaz keşifleri, enerji sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çalıştıklarını ve doğal gaz zammı planlamadıklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat’ın sorularını yanıtlarken, Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin şu an evlerde kullanıldığını belirtti. Bayraktar, “Günlük 2,2 milyon metreküp üretim var, bu 40 milyon olacak. Hedefimiz bu. Türkiye’nin ihtiyacı çok daha fazla. Keşiften sonra üretim aşamasındayız ama farklı sondajlar da yapmak zorundayız. Hem Fatih, hem Yavuz hem Kanuni sahada. Yeni keşifler için çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası adını verdikleri bölgede daha çok keşif olabileceğine inandıklarını ve arama faaliyetlerine burada yoğunlaştıklarını ifade etti. Bayraktar, “Gazı burada bulduğumuz için odaklandığımız nokta burası. Biz neredeyse tüm Karadeniz’i taradık. Bulacağımız keşiflerle bu dışa bağımlılığı ülkemizin gündeminden çıkaracağız.” diye konuştu.

Türkiye’nin enerji ihtiyacının arttığını, nüfusunun ve ekonomisinin büyüdüğünü vurgulayan Bayraktar, enerji kaynaklarını verimli ve çevreci bir şekilde kullanmak için çalıştıklarını kaydetti. Bayraktar, “Türkiye’nin birçok açıdan enerjisini verimli kullanması lazım. İthal kaynağınızı çok daha verimli kullanmamız lazım. Ve elbette çevreye etkisini düşünmek lazım. Biz insanların hayat standartından ödün vermeden hem de enerjide daha verimli olunmasını amaçlıyoruz.” dedi.

Bayraktar, Türkiye’nin nükleer enerjiye de yatırım yaptığını, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatının devam ettiğini ve yıl boyunca kesintisiz şekilde üretim yapacağını söyledi. Bayraktar, “Türkiye’nin önümüzdeki 30 yılda hedefi, tam bağımsızlık. Türkiye’nin ihtiyaçları çok büyük. Aramadan keşfetmeden çok ezbere bir şey söylemek istemiyorum.” dedi.

Bayraktar, son olarak, vatandaşlara doğal gaz zammı konusunda müjde verdi. Bayraktar, “Şu an bir Enerji Bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğal gaz zammı planlamıyoruz. Yine de elbette biz verimli kullanalım enerjilerimizi. Dünyada da fiyatlar makul seviyelerde. Bu da elimizi rahatlatıyor. Avrupa’da elektrik ve doğal gazda en ucuz ikinci ülkeyiz. Vatandaşımızı da enerjide desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Karadeniz’de yaptığı doğal gaz keşifleri, hem enerji güvenliği hem de ekonomik kalkınma açısından büyük önem taşıyor. Türkiye, enerjide dışa bağımlılığını azaltmak ve cari açığını düşürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye, aynı zamanda, yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yaparak, çevreci ve sürdürülebilir bir enerji politikası izliyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!