Meclis Gündemindeki Yeni Torba Yasa: Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarına Af Geliyor!
Meclis Gündemindeki Yeni Torba Yasa: Genel Sağlık Sigortası Prim Borçlarına Af Geliyor!
Meclis'e sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi, milyonlarca insanı ilgilendiren önemli düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemeler arasında en dikkat çeken maddelerden biri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına af getirilmesi.

Torba yasa teklifinde yer alan 54. madde, GSS prim borçlularını kapsayarak bu kişilere af sağlanmasını öngörüyor. Peki, aftan kimler yararlanabilecek?

Aftan yararlanacak kişiler, 1 Ocak 2014 öncesi GSS prim borcu olanlar olacak. Bu kapsamda, ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri, gecikme cezası ve gecikme zammının tamamından vazgeçilecek. Bu düzenlemeyle birlikte, milyonlarca vatandaşın GSS prim borçları silinecek ve yeni yıla bu borçları olmadan girmeleri bekleniyor.

GSS primleri, asgari ücrete göre belirlendiğinden, bu yıl sonuna kadar ödenecek prim tutarı aylık 402 lira, yıllık ise 4 bin 802 lira olarak belirlenmiş durumda. 2024 yılında asgari ücrete yapılacak artış oranında GSS primlerinde de bir artış bekleniyor.

Peki, GSS borcuna af ne zaman gelecek? Teklifin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi durumunda, Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Bu düzenlemeyle birlikte, halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yeni yıla GSS prim borcu olmadan girmesi bekleniyor.

Torba yasa teklifinin yasalaşmasıyla birlikte, genel sağlık sigortası prim borçlarına getirilen bu af, milyonlarca kişi için mali bir rahatlama sağlayacak ve sosyal güvenlik sisteminde önemli bir düzenlemeyi beraberinde getirecek.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!