Penguenler ve Balinalar İçin İyi Haber: Antarktika Ross Denizi, Dünyanın En Büyük Deniz Rezervi Oldu!
Penguenler ve Balinalar İçin İyi Haber: Antarktika Ross Denizi, Dünyanın En Büyük Deniz Rezervi Oldu!
598.000 mil karelik korunan alanla, Teksas'ın iki katı büyüklüğünde bir alanla, dünyanın en bakir alanlarından biri artık öyle kalacağından emin olacak.
Avrupa Birliği, ABD ve son olarak Rusya da dahil olmak üzere 24 ülkeden oluşan bir koalisyon, Antarktika açıklarında devasa bir okyanus alanı olan Ross Denizi'ni dünyanın en büyük korunan deniz rezervi haline getirme planını onayladı.

Bu, Teksas'ın iki katı büyüklüğünde bir alanda, çok sayıda penguen, balina, fok ve balık türünün artık hayatlarını barış içinde yaşayabilecekleri, herhangi bir ticari kullanımdan güvenli bir alana sahip olacağı anlamına geliyor. Bölge halihazırda nispeten insan eli değmemiş olsa da, daha önce başta Rusya ve Çin olmak üzere bölgenin ticari olarak kullanılmaya başlanması konusunda görüşmeler yapılmıştı, ancak şimdi her iki ülke de bu güzel bölgenin huzur içinde yatmasına izin vermeyi kabul etti.

Bölgenin koruma statüsü 1 Aralık 2017'ye kadar yürürlüğe girmeyecek olsa da, bu, deniz yaşamının korunmasına yönelik uzun bir yol kat edecektir. Ve bazı balıkçılar bölgeyi Şili levreği (aslında Antarktika diş balığı olarak adlandırılır) avlamak için kullansalar da, burayı geçim kaynakları için önemli bir alan haline getirse de, birkaç seçilmiş bölge balıkçılığa açık kalacak, ancak başka herhangi bir ticari kullanıma açık olmayacak. Balıkçılardan tamamen korunan rezervin 432.000 mil karesi.

Peki, buradaki sonuç ne?

Güzel bir deniz, güzelliğini ve hayat doluluğunu yıllarca koruyacak ve penguenler, balinalar, foklar ve balıklar barış içinde yaşayabilecekleri güvenli bir sığınağa sahip olacak.

Ama bunun hakkında ne düşünüyorsun?

7. Ross Denizi'nin korunan bir alan olması gerektiğine katılıyor musunuz?

Ross Denizi'nin korunan bir alan olması gerektiğine katılıyor musunuz?

Başka düşünceniz var mı? Aşağıdaki yorumlardan bizimle onlar hakkında konuşun ve ne düşündüklerini görmek için arkadaşlarınızla paylaşın!

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!