Bağdat Caddesi'nde Melisa Aydınalp Protestosu: Pankartı Yırtıp Atıldı, Tansiyon Yükseldi
Bağdat Caddesi'nde Melisa Aydınalp Protestosu: Pankartı Yırtıp Atıldı, Tansiyon Yükseldi
İstanbul'un ünlü alışveriş caddelerinden Bağdat Caddesi'nde her gün yarı çıplak yürüyüşleriyle gündeme gelen sosyal medya fenomeni ve manken Melisa Aydınalp, son protestosunda yaşanan olaylarla bir kez daha dikkat çekti. Aydınalp, 'Özgürlük Yürüyüşü' adı altında düzenlediği etkinliklerle kadına yönelik şiddete ve öldürülmelere dikkat çekmeye devam ederken, yaşadığı olaylarla da gündemde kalmaya devam ediyor.

23 yaşındaki Aydınalp'in Bağdat Caddesi'nde yaptığı yarı çıplak yürüyüşleri sırasında bir grup vatandaşın tepkisiyle karşılaştığı, elinde taşıdığı "Memelere özgürlük" yazılı pankartın yırtılarak yere atılması, olayın tansiyonunu yükseltti. O anlar, Aydınalp'in bir arkadaşı tarafından kaydedildi ve sosyal medyada hızla yayıldı.

Melisa Aydınalp'ın İp Mayo İle Caddebostan'da Yürüyüşü Kamuoyunu Böldü

Aydınalp'in bu protestosu, kadına yönelik şiddete karşı bir duruş sergileme amacını taşıyor. Ancak protestosu sırasında yaşadığı olaylar ve karşılaştığı tepkiler, konunun karmaşıklığını ve toplumsal çeşitliliği gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz aylarda Aydınalp, benzer bir protesto sırasında sokakta ip mayoyla dolaşırken ceza almıştı. Genç kadına, haftada 2 kez kütüphaneye giderek ahlaki ve toplumsal değerler üzerine kitaplar okuma cezası verilmişti.

Aydınalp, son olayın ardından sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "Caddebostan-Bağdat Caddesi özgürlük yürüyüşlerim. Bugün her bir kadının hakkı, seçimi 'memelere özgürlük' sloganıyla özgürlüğü için yürüyorum. Kadınların feminen kıyafetlerini veya tercihlerini olmayan yasalarla ve hareketlerinle kısıtlayamazsın. Burası laik bir ülke. Ellerini geri çek" şeklinde not düştü.

Ancak protestosu sırasında pankartının yırtılmasıyla yaşanan olaylar, toplum içinde farklı görüşleri ve tepkileri beraberinde getirdi. Bu durum, kadın hakları, özgürlük ve toplumsal normlar gibi konuların daha geniş bir perspektifle ele alınmasını gündeme getiriyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!