Diyarbakır'ın Filozof Ramazan'ı İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldü
Diyarbakır'ın Filozof Ramazan'ı İstanbul'da bıçaklanarak öldürüldü
Diyarbakır Ulu Camii avlusunda edindiği bilgileri vatandaşlarla paylaşarak tanınan ve sevilen Ramazan Pişkin, İstanbul'da işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin failleri aranıyor.

Diyarbakır'da küçük yaşlardan itibaren araştırma yaparak çok sayıda kitap okuyan ve öğrendiklerini Ulu Camii avlusunda vatandaşlara anlatan Ramazan Pişkin, halk arasında "Filozof Ramazan" ve "Ramazan Hoca" olarak tanınıyordu. Pişkin, 8 ay önce İstanbul Fatih'te bir çay ocağı açmıştı.

Pişkin'in cansız bedeni, dün öğle saatlerinde çay ocağının camlarında kan izleri fark eden eczacı komşusunun ihbarı üzerine polis ekipleri tarafından bulundu. Yapılan incelemede, Pişkin'in bıçakla öldürüldüğü tespit edildi. Cinayetin aydınlatılması için çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Pişkin'in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Pişkin, akıl sağlığı yerinde olmadığı gerekçesiyle 2022 yılında Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne yatırılmıştı. Pişkin'in hastaneye yatırılması, sosyal medyada #RamazanHocaYalnızDeğildir etiketiyle gündem olmuştu. Pişkin'in sevenleri, cinayetin bir an önce aydınlatılmasını ve faillerin adalet önüne çıkarılmasını istiyor.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!