Kayseri’de askeri uçak acil iniş yaptı: Pilotlar kahramanlık gösterdi
Kayseri’de askeri uçak acil iniş yaptı: Pilotlar kahramanlık gösterdi
Kayseri’de eğitim amaçlı havalanan C-160 tipi askeri uçak, teknik arıza nedeniyle şehir merkezinde alçak irtifa uçuşu yaparak acil iniş yaptı. Uçakta hafif hasar oluşurken, pilotlar ve mürettebatın sağlık durumu iyi.

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan sabah saatlerinde eğitim için kalkan C-160 uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra teknik bir arıza yaşadı. Pilotlar, uçağı güvenli bir şekilde indirmek için şehir merkezinde alçalmaya başladı.

Uçağın, Fevzioğlu Mahallesi’nde akan trafiğin üstünden ve binalara yakın mesafeden uçması, çevredeki vatandaşlarda korku ve panik yarattı. Bazı vatandaşlar, uçağın düşeceğini zannederek kaçışmaya başladı. Bazı vatandaşlar ise uçağın görüntülerini cep telefonlarıyla kaydetti.

Alçak irtifada bir süre mesafe kateden uçak, pilotların dikkati ve becerisi sayesinde pist dışında güvenli bir bölgeye acil iniş yaptı. Uçakta hafif hasar meydana gelirken, uçaktaki pilotlar ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

MSB DURUM HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı kalkan C-160 uçağımız, teknik arıza sebebiyle acil iniş yapmıştır. Uçakta hafif hasar oluşmuş, pilotlarımız ve mürettebatımızın sağlık durumu iyidir. Konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, uçağın teknik arızasının ne olduğu ve neden kaynaklandığı araştırılıyor. Uçağın, C-160 tipi nakliye uçağı olduğu ve Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 19 adet bulunduğu öğrenildi. Bu uçakların, 1960’lı yıllardan beri kullanıldığı ve 2023 yılında emekli edileceği belirtildi.

Kayseri’de yaşanan bu kaza, askeri uçakların güvenliği ve modernizasyonu konusunu tekrar gündeme getirdi. Askeri uzmanlar, Türkiye’nin yeni nesil nakliye uçaklarına ihtiyacı olduğunu ve C-160 uçaklarının yerine A400M tipi uçakların alınması gerektiğini savundu. A400M uçakları, daha yüksek kapasite, menzil ve performans sunuyor. Türkiye, bu uçaklardan 10 adet sipariş etmiş ve 8 tanesini teslim almış durumda.

Kayseri’de askeri uçak acil iniş yaptı: Pilotlar kahramanlık gösterdi

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!