Malatya'da Feci Kaza: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 36 Kişi Yaralandı
Malatya'da Feci Kaza: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, 36 Kişi Yaralandı
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında 4 kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi de yaralandı. Kaza, bugün saat 10.00 sıralarında Malatya-Kayseri kara yolu Akçadağ Develi Mahallesi'nde yaşandı.

İstanbul'dan Malatya'ya giden ve sürücüsü henüz açıklanmayan yolcu otobüsü, bilinmeyen bir sebeple kontrolden çıkarak devrildi. Ardından aynı yönde ilerleyen ve sürücüsünün kimliği de belirsiz olan bir kamyon, devrilen otobüse çarptı.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada 4 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 36 kişi de yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle kapanan yol, otobüs ve kamyonun kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Kazanın Sebebi Araştırılıyor

Kazanın sebebi henüz belirlenemezken, polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya-Kayseri kara yolu Akçadağ Develi mevkisinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

Yorumlar

Kaza, Malatya'da büyük üzüntüye neden oldu. Sosyal medyada kazayla ilgili çok sayıda yorum yapıldı. Vatandaşlar, kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anarken, yaralılara da acil şifalar diledi.

Kazanın tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Önlemler Alınmalı

Kaza, Türkiye'de son dönemde yaşanan otobüs kazalarından biri oldu. Son yıllarda yaşanan otobüs kazalarında çok sayıda kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

Bu kazaların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Otobüs sürücülerinin yeterli eğitimden geçirilmesi, otobüslerin düzenli olarak kontrol edilmesi ve yolların güvenli hale getirilmesi gibi önlemler, kazaların sayısını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Malatya'da yaşanan kaza, çok üzücü bir olay. Kazada hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu kazadan ders çıkarılarak, gerekli önlemlerin alınmasını ümit ediyoruz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!