Mersin’de kedilere mama veren öğretmen darp edildi, şikayetçi olduğu saldırgan serbest bırakıldı
Mersin’de kedilere mama veren öğretmen darp edildi, şikayetçi olduğu saldırgan serbest bırakıldı
Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşayan müzik öğretmeni S.S., sokak kedilerine mama verdiği sırada tanımadığı bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, 63 yaşındaki R.B., öğretmeni yumruklayarak yaraladı. S.S., hastaneye giderek darp raporu aldı ve R.B.'den şikayetçi oldu. Ancak öğretmenin şikayetini duyan R.B., bu sefer de öğretmeni telefonla tehdit ve taciz etmeye başladı. S.S., yaşadığı korku ve baskı nedeniyle psikolojik destek almaya başladı.

Öğretmenin saldırgan hakkında yaptığı suç duyurusu ise sonuçsuz kaldı. Savcılık, R.B. hakkında “kovuşturmaya yer yoktur” kararı vererek dosyayı kapattı. Kararın gerekçesinde, R.B.'nin saldırısının “haksız tahrik” altında gerçekleştiği, öğretmenin ise “basit tıbbi müdahale ile giderilebilen” yaralar aldığı belirtildi. Karar, öğretmenin avukatı tarafından itiraz edildi.

Olay, Mersin’de öğretmenlere yönelik artan şiddet olaylarına bir yenisini ekledi. Mersin’de son bir yıl içinde, öğrenci velileri, okul yöneticileri ve diğer kişiler tarafından en az 10 öğretmen darp edildi. Öğretmenler, şiddete karşı yeterli koruma sağlanmadığını ve saldırganların cezasız kaldığını belirterek tepki gösterdi.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!