Şahinbey Belediye Başkanı'ndan pazar denetimi
Şahinbey Belediye Başkanı'ndan pazar denetimi
Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, asgari ücret zammı sonrası fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerini sürdürüyor. Tahmazoğlu, dün Şahinbey ilçesindeki bir pazarda denetim yaptı.

Denetim sırasında bir tezgahta kestane satan esnafın, 100 liraya aldığı kestaneyi 180 liraya sattığını gören Tahmazoğlu, esnafa tepki gösterdi.

"100 liraya alıp 180 liraya satamazsın" diyen Tahmazoğlu, "Bunu burada sattırmam. Fahiş fiyat artışlarına göz yummayacağız. Vatandaşımızın mağdur olmaması için gerekli denetimleri sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu'nun bu tepkisi, sosyal medyada da gündem oldu. Bazı kullanıcılar, Tahmazoğlu'nun tepkisini desteklerken, bazıları ise tepkinin 'göstermelik' olduğunu savundu.

Fahiş fiyat artışları sürüyor

Türkiye'de son dönemde enflasyon ve artan döviz kurları nedeniyle fahiş fiyat artışları yaşanıyor. Bu artışlar, özellikle gıda ürünlerinde daha belirgin bir şekilde görülüyor.

Konuyla ilgili yapılan araştırmalara göre, gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışları, hanehalklarının alım gücünü önemli ölçüde düşürüyor.

Hükümetten fahiş fiyat artışlarına karşı önlemler

Hükümet, fahiş fiyat artışlarına karşı bazı önlemler aldı. Bu önlemler arasında, stokçuluğa yönelik cezaların artırılması ve fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik denetimlerin sıklaştırılması yer alıyor.

Ancak, bu önlemlerin fahiş fiyat artışlarını durdurmaya yetip yetmeyeceği henüz belli değil.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!