Sosyal medya fenomenleri 150 milyonluk vurgunun hesabını veriyor
Sosyal medya fenomenleri 150 milyonluk vurgunun hesabını veriyor
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla tutuklandı. Çift, yurt dışına kaçtıkları Gürcistan’dan döndükleri sırada Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde ifade veren şüpheliler, suçlamaları reddederek kendilerine borç veren kişilerin tefecilik yaptığını ileri sürdü.

Kıvanç Talu ve Beril Talu, “Var Böyle Tipler” adlı Instagram hesabıyla tanınan sosyal medya fenomenleri. Reklamcılık sektöründe de çalışan çift, yakın çevrelerine reklam kampanyaları yapacakları bahanesiyle işbirliği teklifinde bulundu. Teklifi kabul edenlerden para toplayan şüpheliler, yüksek faizle geri ödeme sözü verdi. Ancak çift, topladıkları 150 milyon lira ile yurt dışına kaçtı. Çiftin sosyal medya hesaplarını da kapattığı ortaya çıktı.

Dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, polise başvurdu. Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çiftin izini sürdü. Yapılan incelemeler sonucu çiftin Gürcistan’a gittiği belirlendi. Çiftin Türkiye’ye dönüş yapacağı bilgisine ulaşan ekipler, operasyon için hazırlık yaptı. Dün öğle saatlerinde Gürcistan’dan kalkan bir uçakla İstanbul Havalimanı’na gelen Kıvanç Talu ve Beril Talu, pasaport kontrolünde yakalandı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı bulunan çift, gözaltına alındı.

Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne götürülen şüpheliler, burada ifade verdi. Çift, kendilerine yöneltilen 150 milyonluk vurgun suçlamasını kabul etmedi. Şüpheliler, kendilerine borç veren kişilerin tefecilik yaptığını, asıl suçlunun onlar olduğunu iddia etti. Çift, sorulara cevap vermekten kaçındı.

Asayiş şube müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Kıvanç Talu ve Beril Talu, Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan çift, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal medya fenomenleri Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun dolandırdığı iddia edilen mağdurların sayısının 30’dan fazla olduğu, bazılarının kredi çekerek çifte para verdikleri, bazılarının ise evlerini ipotek ettirdikleri öğrenildi. Mağdurların avukatları, çiftin yurt dışında başka hesaplara para aktardıklarını, mal varlıklarına el konulması için başvuruda bulunduklarını belirtti.

Bu olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kıvanç Talu ve Beril Talu’nun takipçileri, çiftin videolarını ve fotoğraflarını paylaşarak tepki gösterdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, çiftin yeni bir hesap açtıklarını ve 1 Kasım’da açıklama yapacaklarını iddia etti. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!