Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem: Naci Görür'ün uyarıları dikkat çekti
Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem: Naci Görür'ün uyarıları dikkat çekti
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 1 Ocak 2024 Perşembe günü saat 16.28'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, merkez üssü Pülümür ilçesi olan Yedisu Fayı üzerinde gerçekleşti. Depremin derinliği ise 8.7 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem, Tunceli kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, vatandaşlar dışarıda beklemeye başladı.

Deprem uzmanları uyarıyor

Deprem uzmanları, Tunceli'nin deprem riski yüksek bir bölge olduğunu ve Yedisu Fayı'nın 7'nin üzerinde deprem üretebilecek bir fay olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu fay kırılmaya ve 7'nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür'e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. Deprem dirençli kentler istiyoruz, sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası önlemler

Deprem sonrasında Tunceli Valiliği, AFAD ve belediye ekipleri tarafından incelemeler başlatıldı. Depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak 2024 Perşembe günü saat 16.28'de Tunceli ilimiz Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Deprem sonrası AFAD, UMKE, itfaiye ve diğer ilgili birimlerimiz tarafından incelemeler başlatılmıştır. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi.

Deprem riski yüksek bölgeler

Türkiye, deprem riski yüksek bir ülkedir. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF) ve Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerinde bulunan bölgelerde deprem riski daha yüksektir. Tunceli, KAF üzerinde bulunan ve deprem riski yüksek bir bölgedir.

Deprem riski yüksek bölgelerde yaşayan vatandaşlara, depreme hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor. Deprem anında yapılması gerekenler hakkında bilgi edinmek için AFAD'ın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!