EYT Emeklilik Başvuruları Yoğunluk Oluşturuyor: SGK Personeli Yoğun Mesai Harcıyor
EYT Emeklilik Başvuruları Yoğunluk Oluşturuyor: SGK Personeli Yoğun Mesai Harcıyor
EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında, emeklilik için başvuru yapmak isteyenlerin SGK müdürlüklerindeki yoğunluğuna ve SGK personelinin yoğun mesai harcamasına değinmektedir. Ayrıca, EYT kapsamında beklenen başvuru sayısına yaklaşık olarak ulaşıldığı ifade edilmektedir.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeline yönelik bir müjde verdi. Elitaş, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti ödeneceğini duyurdu. Bu düzenleme, EYT konusunda yapılan düzenlemeler kapsamında hayata geçiriliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda düzenleme yapılmasıyla ilgili işlemlerin hızlandırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının mesailerine yönelik bir düzenleme yapılacağını belirtti. Elitaş, SGK çalışanlarına üç ay boyunca fazla mesai ücreti ödeneceğini de sözlerine ekledi. Böylece, EYT'ye ilişkin düzenleme kapsamındaki vatandaşların emeklilik işlemlerinin daha hızlı bir şekilde tamamlanması amaçlanıyor.

ÖNERGEYE EKLENECEK

Mustafa Elitaş, Meclis'te yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına yönelik mesai düzenlemesinin, İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne önergeyle eklenmesinin planlandığını söyledi. Elitaş ayrıca, bu kanun teklifi kapsamında en düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesi de yer alacağını belirtti.

BAKAN BİLGİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarına ilave fazla mesai ücreti ödeneceğini duyurdu. Böylece, EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin daha hızlı bir şekilde tamamlanması amaçlanıyor.

1 BUÇUK MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların yoğun talebi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Müdürlüklerde emeklilik başvurusu taleplerini alan personelin yoğun mesaisi ise devam ediyor. EYT kapsamında 2 milyon 250 bin sigortalının emeklilik başvurusu yapması beklenirken, SGK müdürlüklerine yapılan başvuru sayısı 1,5 milyona yaklaştı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!