Uşak Üniversitesi LGBTİ+ Bayrağı Açan Öğrenci Hakkında Soruşturma Başlattı
Uşak Üniversitesi LGBTİ+ Bayrağı Açan Öğrenci Hakkında Soruşturma Başlattı
Uşak Üniversitesi, 18 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenen mezuniyet töreninde LGBTİ+ bayrağı açan bir öğrenci hakkında soruşturma başlattı.

Törende, sahneye çıkan ve diplomasını alan öğrenci, beline sakladığı LGBTİ+ bayrağını açarak bir süre taşıdı. Bu durum, törene katılanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bazı katılımcılar, öğrencinin törenden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Uşak Üniversitesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Öğrenci hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmanın sonucunda öğrenciye disiplin cezası verilecektir" dedi.

Öğrenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "LGBTİ+ bayrağını açarak, tüm LGBTİ+ bireylere destek olmak istedim. Eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğim" dedi.

LGBTİ+ hakları savunucuları, öğrencinin eylemini desteklediklerini ve üniversite yönetiminden öğrenciye ceza vermemesi çağrısında bulundular.

Uşak Üniversitesi'ndeki olay, Türkiye'de LGBTİ+ hakları konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. LGBTİ+ bireyler, Türkiye'de hala ayrımcılığa ve şiddete maruz kaldıklarını söylüyorlar. LGBTİ+ hakları savunucuları, Türkiye'nin LGBTİ+ bireylere karşı daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir toplum olması gerektiğini söylüyorlar.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!