Tanju Özcan, CHP'nin Bolu Belediye Başkan Adayı Olarak Belirlendi
Tanju Özcan, CHP'nin Bolu Belediye Başkan Adayı Olarak Belirlendi
Bolu Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından aday gösterilen isim belli oldu. Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, CHP'nin Bolu Belediye Başkan adaylığı için Tanju Özcan'ın seçilmesi kararlaştırıldı.

Tanju Özcan, bu kararı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Özcan, CHP Parti Meclisi üyelerinin tarafından Bolu Belediye Başkan adayı olarak seçildiğini belirterek, "Biraz önce CHP PM üyelerimizin şahsımı Bolu Belediye Başkan adayı ilan ettiğini memnuniyetle öğrendim. Teşekkür ederim değişen CHP kadrolarına. Selam olsun Atatürkçü, Yurtseverlere, Ulus Devletin teminatı Türk milliyetçilerine" ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan, daha önce Bolu Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, partisinden ihraç edilmişti. Ancak daha sonra Parti Meclisi'nin '100'üncü yıl affı' kapsamında geri dönmesiyle tekrar CHP çatısı altına girmişti.

CHP'nin Bolu Belediye Başkan adaylığı için toplamda 15 binden fazla başvuru yapıldığı belirtiliyor. Ancak CHP'nin tercihi, Tanju Özcan oldu. İstanbul, Ankara ve Aydın gibi büyük şehirlerde mevcut başkanların tekrar aday gösterilmesi beklenirken, Bolu'da da mevcut aday değişikliğe gidilmedi.

Bolu seçmeni, önümüzdeki yerel seçimlerde Tanju Özcan liderliğindeki CHP'nin adaylığıyla ilgili tercihini yapacak. Bu gelişme, Bolu Belediye Başkanlığı için rekabetin nasıl şekilleneceği konusunda merak uyandırıyor.

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973 tarihinde Bolu'da doğmuş olan bir Türk siyasetçi ve hukukçu olarak bilinir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Özcan, evli ve bir çocuk babasıdır. Hukuk alanındaki eğitimi sonrasında serbest avukat olarak çalışmıştır.

Siyasi kariyerine Bolu Belediye Meclis Üyeliği ve Bolu Spor Yöneticiliği gibi görevlerle başlayan Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bolu Merkez İlçe Başkanlığı ve Bolu İl Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. 2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan adayı olarak seçime katılmıştır.

22 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bolu Milletvekili olarak seçilen Özcan, 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini üstlenmiştir. Aynı dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği gibi önemli komisyonlarda da görev almıştır.

Siyasi kariyerine devam eden Tanju Özcan, 25. dönemde de Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bolu Milletvekili seçilmiştir. Bu süreçte, siyasi deneyimini ve bilgi birikimini Türkiye'nin genel politikalarına katkı sağlamak adına sürdürmüştür.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde ise CHP'den Bolu İli Belediye Başkan adayı olarak seçime katılan Tanju Özcan, bu süreçte kent yönetimi konusundaki vizyonunu ortaya koymuş ve seçim kampanyası süresince halka olan taahhütlerini dile getirmiştir.

Tanju Özcan'ın siyasi kariyeri, hem yerel yönetim hem de genel siyasette önemli görevlerde bulunmasıyla dikkat çekmektedir. Bugüne kadar yürüttüğü görevler ve aldığı sorumluluklarla Türk siyasetine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!