Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi
Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 Aralık 2023 gecesi saat 23.53'te Marmara Denizi'nde merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıkları olan Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem, Yalova'nın yanı sıra İstanbul, Bursa ve çevre illerden de hissedildi. İstanbul'da birçok ilçede hissedilen deprem, vatandaşları kısa süreli paniğe sevk etti. Deprem nedeniyle herhangi bir can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: AFAD ve ilgili kurumlar saha tarama çalışmalarına başladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Yalova Çınarcık açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Yalova Valisi Kaya: Olumsuz bir ihbar alınmadı

Yalova Valisi Hülya Kaya da yaptığı açıklamada, Çınarcık ilçesinde meydana gelen depremin il sınırları içerisinde hissedildiğini belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi ve ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde şu an için olumsuz bir ihbar alınmadığını ifade etti. Kaya, AFAD ve diğer kurumların sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

İstanbul Valisi Gül: Saha taraması devam ediyor

İstanbul Valisi Davut Gül de yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Deprem sonrası değerlendirmeler

Deprem, Türkiye'nin kuzeybatısındaki aktif fay hatlarından biri olan Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bir parçası olarak değerlendiriliyor. Deprem, bu fay hattının Marmara Denizi'nde uzanan bölümünde meydana geldi.

Depremin büyüklüğü ve derinliği göz önüne alındığında, herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmaması büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Ancak, deprem nedeniyle bazı binalarda hasar meydana gelmesi muhtemel.

AFAD ve diğer ilgili kurumların saha tarama çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen vatandaşlar için gerekli yardımlar sağlanacak.

Deprem sonrası alınacak tedbirler

Deprem, her zaman için bir risk faktörüdür. Bu nedenle, depreme karşı alınacak tedbirler büyük önem taşıyor. Depreme karşı alınacak bazı temel tedbirler şunlardır:

  • Deprem anında güvenli bir yere saklanılmalıdır.
  • Depremden sonra olası yangın ve patlamalara karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Depremden sonra binalarda hasar kontrolü yapılmalıdır.

Deprem, doğal bir afet olsa da, alınacak tedbirlerle can ve mal kaybının en aza indirilmesi mümkün.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!