Instagram Hesabınızı Özel Olarak Nasıl Değiştirirsiniz?
Instagram Hesabınızı Özel Olarak Nasıl Değiştirirsiniz?
Instagram hesabınızı gizli yapmak istiyorsanız işte bilmeniz gerekenler.

Instagram, kullanıcılara hesaplarını ve içeriklerini sınırlı sayıda kişiye görünür kılma özelliği sunar. İçeriğinizi yalnızca takipçilerinizle paylaşmak istiyorsanız, özel bir Instagram hesabına geçmelisiniz.

Özel bir hesap, yalnızca hesap sahibi tarafından onaylanan ve eklenen kişilerin gönderilerini, hikayelerini ve takipçi listelerini gösterir. Herkese açık hesabınızı veya Instagram işletme profilinizi birkaç basit adımla özel bir hesaba dönüştürebilirsiniz.

Genel Instagram'ınızı Gizli'ye Nasıl Geçirirsiniz?

Bir Instagram hesabı oluşturduğunuzda, varsayılan olarak herkese açıktır. Herkese açık bir hesabı özel olarak değiştirmek, profiliniz üzerinde, takipçi listenizde olmayanların erişebilmesi dışında pek bir etkiye sahip değildir.

Herkese açık Instagram hesabınızı özel olarak değiştirmeye karar verdiyseniz şu adımları izleyin:

  1. Instagram'ı açın ve ekranınızın sağ alt köşesindeki Profil simgesine dokunun.
  2. Bir menü açmak için profilinizin sağ üst köşesindeki üç yatay çizgiye dokunun.
  3. Oradan Ayarlar'ı seçin.
  4. Gizlilik öğesini görene kadar kaydırın.
  5. Hesap Gizliliği bölümünün altında, açmak için Özel Hesap sekmesini değiştirin.

Ayarlar otomatik olarak kaydedilir. Hesap gizlilik ayarlarınızı herhangi bir kısıtlama olmaksızın istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Hesabınız gizli olduğunda, Bildirimlerinizde İstekleri Takip Et bölümünü göreceksiniz . Halihazırda Takipçiler listenizde olmayan kişiler, Instagram gönderilerinizi göremez. Yine de, yine de size Instagram'da mesaj gönderebilirler.

Ayarları değiştirdikten sonra, gelişmiş güvenlik için hesabınızı daha gizli hale getirmek için bazı ipuçlarını deneyebilirsiniz.

Instagram İşletme Hesabınızı Özel Olarak Nasıl Değiştirirsiniz?

Bir Instagram işletme hesabı, herkese açık veya özel Instagram hesaplarında görmediğiniz özellikler eklemiştir. Instagram işletme hesapları çoğunlukla içerik oluşturucular ve girişimciler tarafından kullanılır.

İşletme hesabınızı kişisele çevirebilir ve herkese açık tutabilir veya tamamen gizli hale getirebilirsiniz. Ancak özel yapmak için önce kişisel bir hesaba dönmeniz gerekir. Instagram işletme hesabınızı gizliye geçirmek için bu adımları izleyin.

  1. Instagram Profil simgenize dokunun.
  2. Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiyi kullanarak bir menü açın ve Ayarlar öğesini seçin.
  3. Hesap'a gidin ve ardından hesap türünüzü değiştirin. Bir işletme profilini özel olarak değiştiremezsiniz.
  4. Hesap türünü değiştir'den Kişisel hesaba geç'i seçin. Hesabınız herkese açık kalacak, ancak artık ticari özellikler içermeyecek.
  5. Ardından, Ayarlar'dan Gizlilik bölümünü açın.
  6. Hesap Gizliliği altında, özel bir hesaba geçmek için bir seçenek göreceksiniz. Instagram hesabınızı gizli yapmak için Gizli Hesap sekmesini değiştirin.

Gizliliğinizi değiştirdikten sonra işletme hesabı etkinlikleriniz etkilenecektir. Instagram size iş analitiğinizi ve post performanslarınızı göstermez.

Gizlilik ayarlarınızı değiştirdikten sonra para kazanma desteğini de kaybedersiniz. Üstelik onaylı Instagram hesapları da mavi tik kaybeder. Gelen kutunuz artık filtreler ve mesaj düzenleme araçları içermeyecek.

Özel Instagram hesabınızı bir işletme hesabına döndürürseniz, Instagram tamamen eski haline dönmez. Önceki gönderi analizleriniz kullanılamayacak, bu nedenle ilerlemenizi analiz etmek için yeni gönderiler paylaşmanız gerekecek.

Başarılı bir Instagram işletme hesabı yürütürken belirli şeyleri gizli tutmak isteyen kullanıcılar, farklı gizlilik ayarlarına sahip birden fazla Instagram hesabı oluşturmayı düşünmelidir.

Gizli Instagram Hesabına Geçerek Gizliliğinizi Artırın

Gizli bir Instagram hesabı, içeriğinizin sınırlı kişilerle paylaşılmasını sağlar ve sizi Instagram'da kimlerin takip ettiği konusunda tam kontrole sahip olursunuz. Sadece birkaç adımda Instagram hesabınızı gizli hale getirebilirsiniz.

Herkese açık bir hesaba sahip olan kullanıcılar, herhangi bir özellikten ödün vermeden özel bir hesaba geçebilirler. Öte yandan, işletme hesapları, özel bir Instagram hesabına geçtikten sonra artık kullanılamayan analiz ve etkileşim özeti özelliklerine sahiptir.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!