SEO endüstrisi tamamen değişebilir! Yapay zeka destekli Google Arama testleri başladı
SEO endüstrisi tamamen değişebilir! Yapay zeka destekli Google Arama testleri başladı
Google, arama sonuçlarını tamamen yenileyerek yapay zeka yetenekleriyle donatacak ve testlerin ardından yeni özellikleri kullanıcıların hizmetine sunacak.

Google I/O geliştirici etkinliğinde, yapay zeka alanındaki çalışmalarını duyuran Google, yakın gelecekte arama sonuçlarında önemli değişikliklerin gerçekleşeceğini vurgulamıştı.

Yeni "Search Generative Experience" (Üretken Arama Deneyimi - SGE) adı verilen teknoloji, arama motoruna entegre edilen üretken yapay zeka özellikleri ile birlikte kullanıcılara sunulacak.

GOOGLE TESTLERE BAŞLADI

Google, resmi olarak duyurduğu açıklamada, söz konusu arama deneyiminin testlerine başladığını ve geliştirme sürecinin aktif bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Google, yeni arama özelliklerini test etmek için Search Labs'e erişimi açtığını duyurdu, ancak şu anda ülkemizdeki kullanıcıların bu laboratuvarı deneyimlemek için katılamayacakları belirtildi.

Search Labs, Google'daki arama sonuçlarının en üstüne yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir özet ekleyen Search Generative Experience (SGE) ile dikkat çekiyor.

Kullanıcılar, arama sonuçlarının üst kısmında yapay zeka tarafından üretilen birkaç bilgiyi gözlemleyebilecekler ve ardından web sitelerinin sıralandığı kısıma geçecekler.

SEO ENDÜSTRİSİ TAMAMEN DEĞİŞEBİLİR

Arama sonuçlarının tamamen yenilenecek olması, SEO endüstrisini baştan aşağıya etkileyecek ve sektörde köklü değişikliklere neden olacak.

Herkes, yapay zeka özetinde yer alabilmek için aşağıda yer alan web sitesi bağlantılarıyla rekabet etmek zorunda olacak. Bu durum, daha kapsamlı bir değişime ve mücadeleye neden olacak.

Eğer kullanıcılar özetlerden çoğunlukla ihtiyaç duydukları bilgileri alırlarsa, aşağıda sunulan web sitesi bağlantıları pek de değerli olmayacak ve bu durum, arama sonuçlarının değerlendirme şeklinde önemli bir değişiklik anlamına gelecek.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!