Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eğitimde Sorumluluk Toplumun Her Katmanına Ait Olmalı
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eğitimde Sorumluluk Toplumun Her Katmanına Ait Olmalı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziosmanpaşa'daki Ömer Halaç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, eğitimin sadece devletin, bakanlığın ve öğretmenlerin sorumluluğunda olmadığını vurgulayarak, "Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı" dedi.

Bakan Tekin, Türkiye'deki eğitim yatırımlarını ve atamalarını değerlendirirken, son 20 yılda derslik, okul ve öğretmen atama sayısının önemli ölçüde arttığını belirtti. Ancak eğitimin başarısı için devlet, bakanlık, öğretmenler ve toplumun diğer katmanlarının işbirliğine vurgu yaptı.

"Eğitim dediğimiz şey tek başına devletin, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin yapacağı bir şey değil. Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı. Hep beraber eğitimle ilgili olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız." diyen Tekin, öğrenci ve ebeveynlere de önemli görevler düştüğünü belirtti.

Çocukların okula başladıkları dönemde aile terbiyesi, anne-baba sevgisi, vatan sevgisi gibi kavramları kazandırmanın önemine vurgu yapan Bakan Tekin, çocukların eğitim-öğretim sürecinde ailelerin davranışlarının önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, dijital bağımlılık, obezite gibi sorunlardan bahsederken, bu konuda sorumluluğun ailelere ait olduğunu vurguladı.

Yerel yönetimlerin eğitim alanındaki katkılarını önemsediğini belirten Tekin, yerel yönetimlerin desteği olmadan okul yapmanın zor olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, yerel seçimlere dikkat çekerek, vatandaşlardan eğitim-öğretim sürecine destek olma sözü veren adayları tercih etmelerini istedi.

Bakan Tekin, engelliler haftası dolayısıyla da önemli açıklamalarda bulunarak, toplumun her kesiminin eğitime eşit katılımının önemine vurgu yaptı. Engellilerle ilgili tüm engellerin aşılması için Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.

Programın sonunda Tekin'e Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı tarafından tablo ve kitap hediye edildi. Bakan ve protokol üyeleri, kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Programa, çeşitli siyasi ve sivil toplum temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!