Mide Kanseri Belirtileri Ve Evreleri? Reflü Nedir? Reflü Nasıl Geçer? Mide Yanması Neden Olur?
Mide Kanseri Belirtileri Ve Evreleri? Reflü Nedir? Reflü Nasıl Geçer? Mide Yanması Neden Olur?
Doktorunuz mide ağrısı, Mide kanseri belirtileri ve semptomlarınızı gözden geçirecek ve fizik muayene yapacaktır. Bir dizi test yapmak doktorunuzun mide, rahatsızlığınızın nedenini belirlemesine ve benzer semptomlara neden olan diğer hastalıklarıda teşhis etmesine yardımcı olacaktır. Peki; Mide kanseri belirtileri ve evreleri? Reflü nedir? Reflü nasıl geçer? Mide yanması neden olur? Mide yanması ne iyi gelir? gibi soruların cevabı bu makalemizde...

Doktorunuz mide ağrısı, mide ağrısı belirtileri ve semptomlarınızı gözden geçirecek ve fizik muayene yapacak. Bir dizi test yapmak doktorunuzun mide, rahatsızlığınızın nedenini belirlemesine ve benzer semptomlara neden olan diğer hastalıklarıda teşhis etmesine yardımcı olacaktır.

Mide kanseri, reflü, reflü belirtisi, mide yanması, mide kanseri belirtisi, gastrit belirtileri, ülser belirtileri, mide şişkinliği, şiddetli mide ağrısı, mide yarası, gibi semptomların sebebini öğrenmek için doktorun bütün hastalardan istediği testlerdir ve bu testler şunlardır:

Kan testleri: Kan testi, Mide kanseri, reflü, reflü belirtisi, mide yanması, mide kanseri belirtisi, gastrit belirtileri, ülser belirtileri, mide şişkinliği, şiddetli mide ağrısı, mide yarası, mide şişkinliği, şiddetli mide ağrısı gibi benzer belirtileri ve semptomlara neden olan  diğer hastalıkların önlenmesinde yardımcı olabilir.

Mide bakteri türü için test: Doktorunuz, mide ile alakalı mide kanseri belirtileri, mide yanması, problemlerine neden olabilecek Helicobacter pylori (H. pylori) adlı bir bakteriyi aramak için birtest isteyebilir. H. pylori isimli test kan testidir.

Sindirim sisteminizi incelemek için kapsamlı bir test: İnce, esnek, ışıklı bir alet olan (endoskopi) boğazınızdan geçerek yemek borusu, mideve ince bağırsağınızın ilk bölümünü (duodenum) görebilmeyi sağlar. Bu aynızamanda doktorun, onikiparmak bağırsağında iltihap aramak için küçük doku parçaları toplamasını da sağlar bu test Mide kanseri, reflü, reflü belirtisi, mide yanması, mide kanseri belirtisi, gastrit belirtileri, ülser belirtileri, mide şişkinliği, şiddetli mide ağrısı, mide yarası, gibi semptomlarında ortaya çıkmasına yardımcı olur.

TedaviSüreci: Uzun süren ve yaşam tarzı değişikliğine sebep olan ve hemen kontrol edilemeyen, mide, mide ağrısı, mide yanması, reflü, uzun süre tedavi gerektirebilir. Hangi tedavi türünü görüyorsanız belirtileri ve semptomlarını doktorunuzun yakınen takibine ve yazdığı ilaçlara bağlı olan bir süreçtir.

İlaçlar: Bu ilaçlar Mide kanseri, reflü, reflü belirtisi, mide yanması, mide kanseri belirtisi, gastrit belirtileri, ülser belirtileri, mide şişkinliği, şiddetli mide ağrısı, mide yarası, belirti ve semptomlarını gidermeye yardımcı olabilecek ilaçlar şunlardır:

Midegazı gidericiilaçlar: İçerik simeti konunu içeren ilaçlar, bağırsak gazını azaltarak bir miktar rahatlama sağlayabilir. Gaz giderici ilaçların örnekleri Mylanta ve Gas-X\' tir.

Asit üretimini azaltan ilaçlar: Reseptör blokerleri olarak adlandırılan bu ilaçlar reçetesiz temin edilebilir ve mide yanması, reflü tedavisi, reflü belirtileri, mide, mide ağrısı, gibi şikayetlerde kullanılan ilaçlar, simetidin (Tagamet HB), famotidin (Pepcid AC), nizatidin (Axid AR) ve ranitidin (Zantac 75) içerir. Bu ilaçların daha güçlü versiyonları almak isterseniz doktorunuz reçete yazmak zorundadır.

Fazlaasit üretimini engelleyenilaçlar: Proton pompain hibitörleri, fazla asit salgılayan mide hücrelerinin içindeki asit "pompalarını" kapatır. Proton pompa inhibitörleri, bu küçük pompaların hareketini bloke ederek asidi azaltır ve mide ağrısı, mide yanması, reflü, reflü belirtilerinde kullanılır. Mide üstü asit pompası engelleyicileri ve inhibitörleri arasında lansoprazol (Prevacid 24HR), omeprazol (Prilosec OTC) ve esopremazol (Nexium) bulunur. Daha etkili ilaçlarıda reçeteyle temin edebilirsiniz.

Reflüyü engellemek için ilaç tedavisi: Prokinetikajanlar midenizin daha hızlı bir şekilde boşalmasına yardımcı olur ve mide ileyemek borusu arasındaki kapağı sıkılaştırıp, mide, mide ağrısı, mide yanması, reflü, reflü tedavisi, konularında üst mide rahatsızlığı olasılığını azaltır.

Mide tembelliğini gidermek için ilaç tedavisi: Doktorunuz mide tembelliği konusunda teşhis koyarsa metoklopramid (Reglan) ilacını verebilirler, ancak bu ilaç herkes için tedavi edici değildir ve önemli yan etkileri olabilir. Düşük doz antidepresanlar. Trisiklikanti depresanlar ve selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) olarakbilinen ilaçlar, düşük dozlarda alındığında, bağırsak ağrısını kontrol eden nöronların aktivitesinin devamına yardımcı olabilir. Antibiyotikler. Testler, midenizde H. pylori adı verilen yaygın bir ülsere neden olan bakteri bulunduğunu gösteriyorsa, doktorunuz antibiyotik önerebilir.

Davranışterapiseansları: Bir danışman veya terapist ile görüşmek ilaçların yardım edemediği belirti ve semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir danışman veya terapist size belirtileriniz ve semptomlarınızla başa çıkmanıza yardımcı olacak gevşeme teknikleri öğretebilir. Ayrıca, mide, mide ağrısı, reflü, reflü belirtileri, mide yanması, reflü tedavisi, şiddetli mide ağrısı, ve mide yanmasına ne iyi gelir, derseniz bir danışman veya terapist diyebiliriz ve şikayetlerinizin tekrar etmesini önlemek için yaşamınızdaki stresi azaltmanın yollarını da öğrenebilirsiniz ama ilaç tedavisi işe yaramadığı zamanki şeçenektir.

Yaşam tarzı ve ev ilaçları: Doktorunuz, gastrit belirtileri, konusunda, mide, mide ağrısı, mide yanması, reflütedavisi, konusunda ağrıları kontrol etmenize yardımcı olacak yaşam tarzı değişiklikleri önerebilir.

Diyetinizde değişiklikler yapın: Doktorunuzun ve diyetisyeninizin yediklerinizde değişiklikler ve nasıl yediğiniz, belirti ve semptomlarınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir. Daha az, daha sık yemek yiyin. Boş bir mideye sahip olmak bazen mide ağrısına neden olabilir. Midede asit dışında hiçbir şey insanı hasta hissettiremez. Kraker, bisküvi ya da meyve gibi küçük bir aperatif yemeyi ihmal etmeyin. Öğün atlamaktan kaçının. Büyük yemeklerden ve fazla yemekten kaçının. Daha küçük öğünleri daha sık yiyin.

Yediklerinize ve içtiklerinize özen gösterin: Bazı yiyecekler, yağlı ve baharatlı yiyecekler, tütün ve tütün mamülleri, gazlı içecekler, kafein ve alkol gibi yiyecek ve içecekler mide ağrısı, mide kanseri,reflü, mide yanması, mide ağrısı, gibi hastalıkları tetikleyebilir. Yemeğinizi yavaşça ve iyice çiğneyin. Yemek için zaman ayırın, yavaşca, fazlaca çiğneyin.

Günlük hayatınızdaki stresi azaltın: Stres azaltma teknikleri, belirtilerinizi ve semptomlarınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir. Stresi azaltmak için, hobiler veya spor gibi sevdiğiniz şeyleri yapmak için zaman harcayın. Gevşeme terapisi veya yoga da yardımcı olabilir.

Alternatiftıp: Mideağrısı olan kişiler, mide ağrısı ile başa çıkmaya yardımcı olmak için sıklıkla alternatif ilaçlara yönelirler. Mide ağrısını iyileştiren alternatif tedaviler kanıtlanmamıştır. Ancak doktorunuzun bakımıyla birlikte kullanıldığında, alternatif tedaviler mide, mide ağrısı, reflü, mide kanseri belirtileri ve semptomlarınızdan kurtulmanızı sağlayabilir.

Alternatif tedavilerle ilgileniyorsanız, doktorunuz bilgiverin: Bitkisel takviyeler. Mide, mideağrısı, reflü, reflü tedavisi, mide kanseri belirtileri, gibi rahatsızlıklara bir miktar yarar sağlayabilecek bitkisel ilaçlar arasında angelica, nane yaprağı, palyaço hardal bitkisi, Alman papatyası, kimyon, meyan kökü, süt, deve dikeni, kırlangıç otu ve limon balsamı bulunur. Bu takviyeler,dolgunluk ve gastrointestinal spazmlar gibi, mide, mide ağrısı, reflü, reflü tedavisi, mide kanseri belirtileri, gibi semptomlarının bazılarını hafifletebilir. Enginar yaprağı özü, kusma, bulantı ve karın ağrısı da dahil olmak üzere, mide, mide ağrısı, reflü, reflü tedavisi, mide kanseri belirtileri, semptomlarını azaltabilir. Rahatlamateknikleri. Rahatlamanıza yardımcı olacak aktiviteler, belirti ve semptomlarınızı kontrol etmenize ve üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Meditasyon, yoga ya da stres seviyenizi azaltmaya yardımcı olabilecek diğer aktiviteleri denemeyi düşünebilirsiniz.

Randevunuz için hazırlanın: Sizi endişelendiren belirtileriniz veya semptomlarınız varsa aile doktorunuzla veya bir pratisyen hekimden randevu alın. Mide, mide ağrısı, reflü, reflütedavisi, mide kanseri belirtileri, gibi hastalıklardan şüpheleniliyorsa, doktorunuz sizi sindirim hastalıkları (gastroenterolog) uzmanına sevkedecektir.

Doktorunuza sorulacak sorular: Doktorunuzla geçirdiğiniz zaman sınırlıdır, bu nedenle bir soru listesi hazırlamak tedavi sürecinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Sorularınızı en önemliden en az önemli olanlara kadar sıralayın. Mide, mide ağrısı, reflü, reflü tedavisi, mide kanseri belirtileri için sorulması gereken bazı temel sorular şunlardır: Mide rahatsızlığımın nedeni ne olabilir? Mide rahatsızlığımın olası diğer nedenleri nelerdir? Netür testlere ihtiyacım var? Mide rahatsızlığım geçici mi yoksa kronikmi? Tedavi seçeneklerim nelerdir? Önerdiğiniz tedavinin alternatifleri nelerdir?  Başka sağlık sorunlarım varmı? Birlikte nasıl en iyi şekilde tedavi olabilirim? Uymam gereken herhangi bir kısıtlama varmı? Bir uzman görmeli miyim? Bu neye mal olacak ve sigortam bunu karşılayacakmı? Bana reçete ile yazdığın ilacın jenerik başka bir versiyonu varmı?

Hazırladığınız sorulara ek olarak, randevunuz sırasında aklınıza gelen diğer sorular olursa doktorunuza sormakta tereddüt etmeyin.

Doktorunuzdan gelecek sorular: Doktorunuz size bir dizi soru soracaktır. Onları cevaplamaya hazır olun, ele almak istediğiniz diğer noktaları değerlendirmek için daha fazla zaman tanıyabilir.

Doktorunuz şunları sorabilir: Ne zamandır bu ağrıları yaşamaya başladın? Belirtileriniz sürekli mi, yoksa zaman zaman mı oluyor? Belirtileriniz ne kadar şiddetli? Kilomu veriyorsun? Sorularına içtenlikle cevap verin ve tedavinin başarılı olması için çalışın.

PlusHaber
Resmi Doğrulanmış Hesap

PlusHaber, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak ve herkesin fikirlerini ve haberlerini dünya çapında paylaşmasına izin vermek için tasarlandı. Kullanıcılar, haber paylaşma kültürüne katkıda bulunmak için PlusHaber'i kullanabilirler ve dünya çapında haber paylaşma deneyimi yaşayabilirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://plushaber.com.tr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Bunun için ilk yorumu yazın!